Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Efectele furtunii de aseară în municipiul Odorheiu-Secuiesc

În data de 02.08.2016, la ora 1945, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita a fost anunţat despre producerea unei inundaţii, în urma ploilor torenţiale, la o casă de locuit din municipiul Odorheiu-Secuiesc, strada Pantei. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de 5 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de pompieri Odorheiu-Secuiesc cu o autospecială complexă de primă intervenţie şi o motopompă transportabilă. La sosirea gărzii de intervenţie, era inundată pivniţa imobilului cu suprafaţa de circa 120 mp, apa fiind de aproximativ 1,2 m. S-au luat măsuri pentru evacuarea apei din pivniţa afectată, cu ajutorul motopompei transportabile, intervenţia finalizându-se la ora 2123.

La ora 2003, un alt apel la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita anunţa producerea unor inundaţii la subsolurile a două blocuri de locuit din municipiul Odorheiu-Secuiesc, Aleea Teilor. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de 4 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de pompieri Odorheiu-Secuiesc cu o autospecială de intervenţie şi o motopompă transportabilă. La sosirea gărzii de intervenţie, erau inundate subsolurile celor două blocuri, pe o suprafaţă totală de circa 30 mp. S-au luat măsuri pentru evacuarea apei din pivniţele afectate, cu ajutorul motopompei transportabile, intervenţia finalizându-se la ora 2152.

În urma informării primite în această dimineaţă de la SC Electrica Transilvania Sud SA, trei localităţi erau parţial nealimentate cu energie electrică şi anume Odorheiu-Secuiesc, Şicasău şi Gheorgheni, fiind afectaţi un număr de 421 de consumatori. Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, au fost avariate parţial o reţea de medie tensiune şi 5 posturi de transformare în satul Şicasău, comuna Zetea şi câte un post de transformare în municipiile Odorheiu-Secuiesc şi Gheorgheni. Trei echipaje din cadrul SC Electrica Transilvania Sud SA acţionează la această oră pentru remedierea defecţiunilor.

  COMPARTIMENTUL  INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.