”Electoratul ar trebui încurajat și nicidecum derutat când urmează să se prezinte la vot”

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Kelemen Hunor: Electoratul ar trebui încurajat și nicidecum derutat când urmează să se prezinte la vot – A subliniat președintele UDMR în discursul sau din Parlament, privind eventuala modificare a legii electorale

„Scopul nostru ar trebui să fie mobilizarea alegătorilor, ca să se prezinte cât mai mulți oameni la urne, pentru a vota cel mai bun candidat la funcția de primar și cel mai bun program electoral. Cine dorește să intervină în modificarea legii electorale cu doar patru luni înaintea alegerilor, nu face decât să deruteze electoratul. În plus, o astfel de inițiativă se află în contradicție cu decizia CCR”, a subliniat Kelemen Hunor în discursul susținut în plenul Parlamentului, în prezenţa premierului Dacian Cioloș şi a reprezentanților partidelor politice, care și-au făcut cunoscută poziția privind eventuala modificare a legii electorale. 

Preşedintele UDMR a precizat că formațiunea sa este de acord cu decizia premierului Cioloș prin care Guvernul nu dorește și nu poate interveni în acest moment nici prin OUG, nici prin angajarea răspunderii în modificarea sistemului electoral.

”O astfel de măsură este inutilă deoarece, anul trecut, această  lege – prin care se stabilește alegerea primarilor într-un singur tur – a fost votată de Parlament cu o majoritate covârșitoare, de 89 la sută. Ar trebui să ne împăcăm cu toții cu ideea și să respectăm deciziile adoptate”, a subliniat președintele UDMR, Kelemen Hunor.

”De ani întregi, boala cronică a legislativului românesc este lipsa de consecvență și de predictibilitate. Legile sunt, în permanență modificate, de multe ori în contradictoriu, iar acest fenomen este prezent în toate domeniile de specialitate. Cine ne va crede oameni serioși dacă vede că, în funcție de interesul politic al unuia sau altuia, noi schimbăm legislația electorală cu mai puțin de patru luni înainte de campania electorală?”, a afirmat Kelemen Hunor, adăugând că asemenea măsuri nu fac decât să pericliteze fundamentele democratice ale statului de drept în România.

Potrivit președintelui UDMR, Kelemen Hunor, cei care doresc modificarea legii electorale făcând apel la principii democratice și legitimitate, ar trebui să țină cont și de aspectele morale ale unei astfel de decizii.

”Nu există nicio bază morală pentru a schimba din mers regulile jocului”, a subliniat Kelemen Hunor.

Editat de Biroul de Presă al UDMR

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy