Elementele cheie pe ordinea de zi a Ședinței Extraordinare a Consiliului Județean Harghita

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Foto cu caracter ilustrativ

 

Competențele digitale, orientarea profesională și dezvoltarea învățământului profesional, elemente cheie pe ordinea de zi a Ședinței Extraordinare a Consiliului Județean Harghita

Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Județean Harghita, ce a avut loc online în data de 20 octombrie, s-au aflat actualizarea programului de transport rutier și colaborarea cu Casa Corpului Didactic „Apáczai Csere János” din Miercurea Ciuc.

Având în vedere necesitatea asigurării transportului elevilor de la domiciliu la instituțiile de învățământ în contextul actual al pandemiei COVID-19 și al reprogramării cursurilor la intervale orare noi, a fost necesară actualizarea programului de transport la nivel județean, astfel încât au fost vizate următoarele trasee: Miercurea Ciuc-Cozmeni-Plăieșii de Jos; Miercurea Ciuc-Sâncrăieni-Armășeni; Miercurea Ciuc-Cetățuia-Tușnad Sat; Miercurea Ciuc-Tușnad Sat-Tușnad Băi; Odorheiu Secuiesc-Bisericani-Șimonești; Odorheiu Secuiesc-Tăureni-Forțeni și Dănești-Sândominic-Gheorgheni.

În privința dezvoltării sistemului educațional, în sensul îmbunătățirii competențelor digitale ale personalului didactic, ale elevilor, precum și pentru modernizarea bazei materiale didactice prin dezvoltarea conținutului digital, se dorește începerea unei colaborări interinstituționale cu Casa Corpului Didactic „Apáczai Csere János” din Miercurea Ciuc, dezvoltarea profesională continuă pentru persoanele cu atribuții în domeniul informării, consilierii și orientării profesionale  putând fi astfel realizată prin accesul la proiecte cu finanțări diverse și prin organizarea de evenimente și manifestări științifice.

„Dorim să avem o colaborare instituțională în domeniul educației, pe trei axe principale: întărirea și dezvoltarea competențelor digitale, orientarea profesională a tinerilor și promovarea învățământului profesional prin organizarea unor evenimente, conferințe, workshop-uri. În această pandemie am învățat să ne adaptăm, astfel ,spațiul educațional poate fi mutat în mediul online prin organizarea unor  tururi virtuale de cunoaștere a modului de funcționare a unor întreprinderi, de exemplu. Elevii nu trebuie să fie neapărat duși dintr-o parte în alta pentru a-și forma o idee despre o anumită profesie” – a declarat, Borboly Csaba.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy