Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Elevii din Tulgheș au sărbătorit Ziua Internațională a Pădurilor

Astăzi a fost sărbătorită Ziua Internațională a Pădurilor, proclamată de Organizația Națiunilor Unite în urmă cu șapte ani pentru a atrage atenția asupra importanței pădurilor la nivel global.

Tema din acest an este ”Pădurea și Educația”, sub sloganul ”Să învățăm să iubim pădurile!” ONU subliniind importanța educației forestiere și implicarea tinerei generații în cunoașterea și protejarea naturii.

Pădurile acoperă o treime din suprafața terestră a planetei și au un rol important de protecție, economic și social. Pădurile au un rol crucial în stocarea emisiilor de dioxid de carbon și atenuarea impactului încălzirii globale, sunt parte a unor ecosisteme complexe, fixează solul și filtrează aerul și apa.

Despre toate aceste beneficii pe care pădurea le oferă oamenilor au aflat și elevii Școlii Gimnaziale Tulgheș, de la specialiștii silvici din localitate.

Mulțumim reprezentanților Ocolului Silvic Tulgheș pentru oportunitatea de a afla lucruri noi și de a sărbători împreună 21 martie ZIUA INTERNAȚIONALĂ A PĂDURII!

La nivel global, circa 1,6 miliarde de oameni depind de existența pădurilor.

Mai multe informații despre Ziua Internațională a Pădurilor puteți afla de pe pagina Organizației Națiunilor Unite:

https://goo.gl/adx7Di
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.