Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Elevii harghiteni motivați să participe la un proiect derulat de ISJ Harghita

Foto: CECCAR Business Magazine

 

Un nou proiect derulat de către Inspectoratul Școlar Județean Harghita încearcă să echilibreze oferta educațională cu cererea pieței de muncă prin promovarea învățământului profesional, potrivit radiomureș.ro.

În cadrul proiectului vor fi organizate concursuri de practică în cadrul cărora elevii vor fi premiați pentru activitatea lor, se vor înființa firme fictive prin care ei să poată învăța despre afaceri și se vor face caravane de informare în mai multe comunități din județ.

Învățământul profesional nu este ceva rușinos și poate aduce multe beneficii elevilor, spune spune Cristinel Glodeanu, inspector școlar general adjunct în cadrul ISJ Harghita:

La un moment dat avem nevoie nu doar de elevi care să se îndrepte către un liceu ci și de elevi care să se îndrepte către școala profesională. Asta nu înseamnă că un elev este slab, poate nu are abilități pentru un liceu teoretic dar s-ar putea să aibă abilități de a avea o meserie foarte bună și, să o spunem sincer, s-ar putea ca în final să fie câștigat pentru că va avea un salariu mult mai bun. În ultima perioada nu mai avem oameni în multe domenii care sunt foarte căutate și trebuie să pregătim forța de muncă atât de la noi din județ cât și din altele. Proiectul se va desfășura timp de 16 luni și va implica 181 de elevi din clasele a X-a și a XI-a ale mai multor licee din județ.

Toți acești elevi vor beneficia și de o subvenție de 70 de lei/lună cu condiția participării la toate activitățile proiectului.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *