Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

EROII din cimitir ÎNCUIAȚI CU TREI LACĂTE: ”Au fost amplasate simbolic”

Astăzi, 29 mai, primarul din Sânmartin, Gergely Andras a închis cimitirul din Valea Uzului, pentru o perioadă de treizeci de zile. Decizia a fost luată după hotărârea Consiliului Local din 23.05.2019. 

Prezenți la evenimet, pe lângă reprezentanții presei și civili, au fost Borboly Csaba, președintele CJ Harghita, Becze Istvan și Salamon Zoltan consilieri județeni, Ferencz Csaba, primarul comunei Păuleni, și Kencse Elod, primarul de Sântimbru.

Motivul lanțului de pe poarta cimitirului? 

”Cimitirul a început să se transforme într-un focar al provocării, trebuie închis, să punem capăt circului, a spus Borboly Csaba. În spatele clarificării situației există o cantitate imensă de muncă, consiliul local și județean se ocupă zilnic de ea, a adăugat președintele consiliului județean. După cum a spus, ieri s-a primit adresa de la biroul cadastral din Bacău, care dispune clarificarea situației și soluționarea ilegalităților, precum a reieșit și faptul că ceva nu e-n ordine cu achiziția publică aferentă lucrărilor efectuate de cei din Dărmănești. Legea este singurul mijloc, a subliniat Borboly Csaba, și speră că circul se va încheia pe căi legale în aceste treizeci de zile, deoarece eroii merită respect, indiferent de naționalitate, și nu profanarea amintirii cu scandaluri.

Președintele Consiliului Județean a anunțat că trei lacăte au fost amplasate simbolic la poarta cimitirului, unul pentru primăria Sânmartin, cealaltă pentru bisericile istorice, iar cea de-a treia pentru sfera civilă, cea din urmă primind astăzi cheile.
La fața locului au fost prezenți și reprezentanții IPJ Bacău, care au fost informați de Borboly Csaba despre punerea sub lacăt a cimitirului, respectiv le-a cerut ajutorul, ca împreună cu harghitenii să apere poarta de o eventuală deteriorare. Așa cum a subliniat, se străduiesc în vederea unor relații bune cu județul vecin, dorind să asfalteze drumul în vederea interoperabilității, ca de exemplu harghitenii să ajungă mai ușor la aeroportul din Bacău și pentru a exploata în comun potențialul turistic al regiunii.”
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.