Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Este incredibil cum sunt umiliți maghiarii de proprii lideri

În urmă cu ceva timp am relatat cum a fost păcălit ambasadorul Angliei să pozeze cu steagul secuiesc (clic aici pentru articol). Cu o zi înainte vă spuneam cum a pățit la fel și ambasadorul SUA (clic aici pentru articol). Azi, din păcate, vă spunem ca toată evoluția relațiilor dintre minoritatea maghiară din România și români au fost date înapoi cu 10 ani.
Presa românească, la fel de acidă ca și cea care ține maghiarii din România în întuneric, a sărit ca arsă și a criticat sever poza ambasadorului american cu steagul secuiesc.
Este regretabil că presa românească nu înțelege că astfel de acțiuni nu au absolut nicio legătură cu etnicii maghiari din România, care sunt în marea lor majoritate oameni cumsecade. Este regretabil că din nou toți maghiarii sunt puși în aceeași oală cu niște politicieni incompetenți care caută doar scandal. Din păcate din nou un val de antipatie față de maghiari a cuprins România deși maghiarii chiar nu au nicio vină decât că au ales să fie reprezentați de politicieni care le fac doar rău, dar nici asta nu este o vină deoarece și românii acordă voturile de foarte multe ori unor politicieni la fel de incompetenți.
Iată că au cautat politicienii maghiari scandal pana ce l-au găsit și desigur nici politicienii români nu au stat în banca lor și au reacționat la fel de penibil ca omologii lor maghiari. Stai și te uiți la clasa asta politică și nu îți vine să crezi cu ce se ocupă acești oameni. În loc să facă ceva pentru cei care i-au ales, caută toată ziua motiv de vrajbă. Nu locuri de muncă, nu școli, nu spitale, nu salarii, nu șosele, nimic, decât scandal.
Personal nici nu cred ca am să mai merg la vot. Niște imbecili politicienii ăștia, atât maghiari cât și români. O clasă politică care merită o prezență la vot de 2%.

Iosub Robert
3 comentarii la “Este incredibil cum sunt umiliți maghiarii de proprii lideri

 1. tulai doamne, Robert scrii doar prostii.

  …problema secuimii nu se poate rezolva prin legi si decrete, care sunt doar in interesul romanilor. HarCov este o zona cu o comunitate maghiara mare, ca numar de locuitori peste Luxemburg, Malta etc. A interzice arborarea drapelului propriu, nationalizarea prin forta a proprietatilor bisericii catolice, bacalaureat obligatoriu in limba romana la rang de limba materna, incercarea unei regionalizari care diluaza comunitatea maghiara, este impotriva democratiei europene. Judecatorii care stabilesc drepturile acestei comunitati, dreptul arborarii steagului Tinutul Secuiesc, sunt toti de etnie romana, normal ca maghiarimea nu are nici o sansa, Ma mira ca Johannis care este minoritar si cunoaste aceste probleme, nu intreprinde nimic in sprijinul ungurimii. Ma mir ca UE care are obligatia de a lua masuri severe in problemele prezentate, tace si nu intreprinde nimic. . Ma bucur ca ambasadorul Klemm a venit in judet, ca sa cunoasca problemele minoritatii maghiare din zona Isteria care s-a declansat in urma pozei in care ambasadorul s-a fotografiat cu mana pe drapelul Tinutului Secuiesc, arata ura romanilor fata de ungurime, incercarea de a arunca aceasta etnie la marginea societatii. Orice lucru rau, are si un lucru bun. Asa s-cunoscut pretutindeni situatia trista a secuimii, a ungurimii. in Romania. Americanii si europenii isi dau seama ca autonomia Tinutului Secuiesc nu este doar o iluzie unor politicieni maghiari, ci o necesitate a populatiei din zona.

  Raspunde
 2. Kozma Istvan

  Foarte bine ați punctat. Clasa politica a din România trebuie reformata. Ar trebui sa nu se mai permită actualilor și foștilor politicieni, penali, sa mai candideze vreodată. Și români, și maghiari și indiferent pe cine reprezintă. Atâta lucru merita și tara ăsta și cetățenii ei. Astia nu se hrănesc decât cu scandal. Ăsta și furatul pot fi tezele lor de doctorat!!!

  Raspunde
 3. Kozma Istvan

  Foarte buna opinia dumneavoastra. Astia nu stiudecat sa fure si sa provocace scandal. In asta pot sa-si dea doctoratul si sa-l ia!!!!! Toti politicienii, maghiari, romani sau cine sint ei din tara asta nu stiu altceva.
  Pe astia nu ar trebui sa-i mai lase nimeni sa mai candideze vreodata. Tara asta merita ceva mai bun, noi meritam ceva mai bun decat astia. Cand ne culcam ne culcam cu vorbele lor in urechi si cand ne trezim la fel cu ei la tv sau in ziar ca ce tare ii doare pe ei de noi. Astia is mai rau decat Ceausescu.

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.