Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Este interzisă arderea miriştilor şi a vegetaţiei uscate

Arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este strict interzisă, cu excepţia cazurilor în care se impune ca o măsură de carantină fitosanitară pentru prevenirea răspândirii unor boli şi dăunători specifici, caz care trebuie să fie confirmat în scris de către Unitatea Fitosanitară Harghita. În vederea  realizării igienizării terenurilor prin ardere, cetăţenii au obligaţia de a solicita şi obţine accept de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Harghita şi permis de lucru cu focul de la primărie.

Încălcarea acestor prevederi constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 3000 lei la 6000 lei pentru persoane fizice şi de la 25000 lei la 50000 lei pentru persoane juridice conform OUG 195/2005 privind protecţia mediului, aprobată prin Legea nr.265/2006, cu modificările şi completările ulterioare.

Incendierea miriştilor, a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale de pe terenuri agricole conduce la pierderea materiei organice în sol, poluării atmosferei, poluarea solului, distrugerea păşunilor permanente, iar aceste incendii pot lua proporţii şi pot provoca atât pagube mediului înconjurător cât şi culturii agricole şi păşunilor din imediata vecinătate.

Director Executiv,                             Compartimentul Relaţii Publice,

          Domokos László József                              KÓSA Ildikó
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.