Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Este pe cale să sară în aer o bombă imensă: fraudarea alegerilor din Ungaria a început în România.

14351894_12f23bd16d8f70f82fd433b7858858e5_wm-660x330Este pe cale să sară în aer o bombă imensă: fraudarea alegerilor din Ungaria a început în România.

Ceea ce se întâmplă în România, sub ochii indulgenți sau acoperiți ai autorităților care dorm pe ele, întrece orice imaginație.
În 8 martie au început alegerile parlamentare din Ungaria. Dar nu în țara vecină, ci în România. Votul a început în țara noastră cu o lună înainte de data alegerilor din Ungaria, care vor avea loc în 8 aprilie. Nimic rău în asta, deși este foarte discutabilă această abordare, dar dacă așa a decis legislativul din țara vecina așa să fie.

Însă, în această lună de zile are loc o mare fraudă electorală în folosul partidului de guvernământ din Ungaria, FIDESZUL condus de Orban Viktor. Premierul ungar a trimis deja din timp tuturor maghiarilor din România scrisori personalizate în care le cere să voteze continuitatea. Adică, să voteze FIDESZ. Le-a cerut maghiarilor care au cetățenia ungară să se înregistreze pentru a putea vota. Mulți au făcut-o.

Iar cei care au făcut-o au primit prin poștă plicurile cu buletinul de vot. Și de aici începe partea interesantă.
Pentru a vota, cetățenii unguri, însemnând aici și maghiarii din România cu dublă cetățenie, conform legii electorale ungare pot vota doar la consulate sau ambasadele Ungariei din întreaga lume. Legea româneasca spune, de asemenea, foarte clar, că votul nu poate avea loc decât în consulate sau ambasade.
În România însă, nu se respectă nici legea ungară, nici cea românească.

FIDESZUL a înființat o rețea de așa-zise Centre pentru Democrație, pe care le-a finanțat în ultimii ani, și care funcționează sub umbrela PPMT, partidul condus până nu demult de Tokes Laszlo, dat însă la o parte de Orban Viktor pentru că nu mai răspundea la comenzi.

Maghiarii din România sunt îndemnați să meargă în aceste centre să voteze, să depună buletinul de vot, iar de aici, voturile lor vor ajunge în Ungaria. Nimeni nu garantează însă votantului maghiar că votul lui ajunge în Ungaria așa cum a votat el. Centrele acestea nu au nici o calitate legală să asigure realizarea votului. Nu asigura confidențialitatea votului. Cere maghiarului să lase votul la ei, fără să facă nici măcar o minimă dovadă că a preluat buletinul de vot. Ba mai mult, insistă să rămână votul acolo, nu să meargă omul cu el la consulat.
Așa, orice buletin de vot predat poate fi rapid înlocuit cu unul în favoarea celor care au plătit Centrele, adică FIDESZ. Iar asta explică procentajele de 99% din voturi la alegerile anterioare exprimate în România, în favoarea FIDESZ.

Este o fraudă electorală imensă, despre care nu se știe nimic. Opoziția din Ungaria, clar, nu pare să știe nimic, altfel ar fi reacționat. Dacă nu cumva a sucombat și ea ca și opoziția din România.
Ce se întâmplă din acest punct de vedere este foarte grav. Și mai grav este faptul că nici o autoritate din România nu ia poziție față de aceste lucruri. Se pare că autoritatea a dispărut din România.
Alo, Ministerul de Externe? Ce faceți, domnule ministru? Vă treziți și dumneavoastră din somn?

Vom reveni cu acest subiect pentru că este prea fierbinte și prea nerușinat ce se întâmplă sub ochii noștri. Și prea suntem luați de proști cu toții, români, maghiari, de cei care au pus la cale măgăria asta, prin care votul, care este este esența democrației, este anulat prin voința unor persoane bolnave de putere și care încep să se creadă Mesia poporului sau.

D.E.
2 comentarii la “Este pe cale să sară în aer o bombă imensă: fraudarea alegerilor din Ungaria a început în România.

  1. Emil niculae

    CINE SE ASEAMANA SE SUSTIN RECIPROC . UDMR-ul IL SUSTINE PE DRAGNEA (DAR NU DEGEABA) SI GUVERNUL IMPREUNA CU P. S. DRAGNEA INCHID OCHI LA ILEGALITATILE PE CARE LE FACE FIDES IN ROMANIA .

    Raspunde
  2. Markó Imre

    Ez biztosan nem szolgálta az igazságot. Tehát cigányság volt. Akinek érdeke ez és elkövette az nem csak csaló hanem búntetést érdemlő senkiházi rabló.

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *