Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Exercițiul „SARMIS-OLT 22″ – dislocare de forțe și mijloace tehnice

Militari ai Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” vor participa, în perioada 3 – 14 octombrie, la exercițiul multinational în teren cu trupe şi trageri de luptă „SARMIS – OLT 22″, planificat a se desfășura în poligonul „Grohotiș” din județul Brașov.

Astfel, începând cu ziua de 1 octombrie, are loc dislocarea forțelor și mijloacelor tehnice din localitățile de dispunere în poligon, tranzitând județele Harghita, Covasna, Brașov, Suceava, Bistrița-Năsăud și Mureș.

Militarii Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil BĂDULESCU” vor executa antrenamente care includ trageri cu muniţie reală, deplasări în câmpul tactic, acordarea primului ajutor în zona de operaţii, precum şi exersarea procedurilor de comandă şi control la nivelul structurilor.

 

* * *

Exerciţiul ,,SARMIS – OLT” este un exercițiu în comun desfășurat de către militarii  Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” din Miercurea Ciuc și militarii Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” din Brașov cu participare internațională, se desfăşoară anual pe teritoriul României şi are ca obiective creşterea interoperabilităţii, perfecţionarea deprinderilor privind folosirea armamentului şi tehnicii  din dotare, creşterea capacităţii de rezistenţă şi acţiune la efort prelungit în mediu operaţional ostil.

De asemenea, exercițiul își propune îmbunătăţirea capacităţii de reacţie în cadrul unor scenarii cât mai apropiate de realitatea câmpului de luptă, urmărind dezvoltarea capabilităţii de dislocare şi instruire în comun, prin punerea în aplicare a tehnicilor, tacticilor și procedurilor, utilizând sprijinul logistic aferent și dezvoltarea unui mediu regional favorabil în vederea cooperării militare multinaţionale.

  • informații furnizate de Maior Emilian ZAGRAI-NEGULESCU, purtător de cuvânt al  BRIGĂZII 61 VÂNĂTORI DE MUNTE „GENERAL VIRGIL BĂDULESCULasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.