Expoziție de case și șure țărănești – Protecția patrimoniului cultural – exigențe moderne

0

Articol disponibil în: Magyar Română

La sediul Galeriei de Artă a Consiliului Județean Harghita va avea loc în data de 5 august, vineri, de la ora 18,00 vernisarea expoziției Protecția patrimoniului cultural – exigențe moderne, a cărei temă este reprezentată de adaptarea la noi exigențe a caselor și a șurelor țărănești. Organizatorii expoziției sunt Asociația Microregională Pogány-havas și Asociația Microregională Felcsík.

Ca răspuns la procesul de modernizare a imaginii satului secuiesc, Asociația Microregională Pogány-havas a demarat în cursul anului 2007 programul de protecție a imaginii satului, care un an mai târziu a fost preluat de Consiliul Județean Harghita și lărgit prin implicarea mai multor localități din județ. Expoziția este parte a acestei activități și prin intermediul ei dorim să oferim o sursă de inspirație proprietarilor de imobile din mediul rural în ceea ce privește adaptarea caselor și șurelor la nevoile vieții moderne și împiedicarea distrugerii acestor construcții. Prin această modalitate se dorește o nouă abordare a arhitecturii tradiționale din Secuime.

Expoziția poate fi vizitată până la data de 29 august. Evenimentul poate fi urmărit și pe site-ul de socializare al Galeriei de Artă a Consiliului Județean Harghita.

13935138_647738318723915_6187097512847719150_n

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy