Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Fată de 12 ani din Harghita, atacată de urs în spatele casei! Copila, dusă de urgență la spital

Fata şi cei doi fraţi mai mici ai săi erau singuri acasă, în comuna Tuşnad, părinţii fiind plecaţi încă de dimineaţă la piaţă, în Miercurea Ciuc, să vândă fructe de pădure, scrie News.ro.

La amiază, copila şi unul dintre fraţi au mers în spatele casei, unde familia cultivase porumb, iar la un moment dat fata a fost atacată de un urs.

Fratele cel mic a fugit ţipând şi a alertat vecinii, care au sunat la 112.

O ambulanţă din staţiunea Băile Tuşnad, cea mai apropiată localitate de locul incidentului, a preluat-o pe fată, care avea multiple răni pe umeri, pe piept, pe mâini şi pe picioare, şi a transportat-o la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc.

Managerul Spitalului Judeţean Miercurea Ciuc, Demeter Ferenc, a declarat că fata, care a suferit mai multe plăgi şi traumatisme, a fost adusă în stare stabilă şi echilibrată, fiind internată la Secţia de Chirurgie şi supusă unei intervenţii chirurgicale.

”S-au făcut investigaţiile de urgenţă şi a fost transportată imediat în sala de operaţie. Cea mai gravă rană a fost la nivelul bazei hemitoraceui stâng, unde practic ţesuturile moi erau smulse de pe trei coaste”, a declarat medicul chirurg Adrian Dobrică.

Medicul a mai spus că fata primeşte tratament antibiotic şi, începând de vineri, i se va administra tratamentul antitrabic.

Localnicii din Tuşnad şi din zonele învecinate se plâng că urşii coboară din ce în ce mai des în zonele locuite în căutare de hrană şi nu numai noaptea, ci şi ziua.

În staţiunea Băile Tuşnad urşii umblă pe stradă, lângă gara CFR, şi produc pagube în gospodăriile oamenilor. La Lacul Sfânta Ana doi urşi tineri au luat carnea de pe grătarele turiştilor.

Acesta este al cincilea caz de persoană atacată de urs în Harghita, de la începutul anului.

Anul trecut, cinci locuitori din judeţ au ajuns la spital după ce au fost atacaţi de urs.

Sursa: realitatea.net
Un comentariu la “Fată de 12 ani din Harghita, atacată de urs în spatele casei! Copila, dusă de urgență la spital

  1. ursu flamand

    pai merg in gara sa ia trenul…se duc in piata din Ciuc sa-si cumpere fructele de padure pe care nu le mai gasesc la ei in curte…de unde…le sunt strinse…si atunci merg si ei la furat de porumb la hotii care le strang fructele din padure…no..se mai intimpla sa se vada hotul cu pagubitul..ghinion ca era copila aceea…dar baiul nu-i la urs, ci tot la om, la managemetul silvic…

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.