Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Felicitări, plt.adj. Mariciuc Romeo-Petruț!

Foto: ISU Harghita

 

Ieri, 14 septembrie, la sediul Ministerului Afacerilor Interne s-a desfășurat un eveniment dedicat Zilei Pompierilor Români, în cadrul căruia mai mulți pompieri salvatori care s-au remarcat pe timpul misiunilor încredințate prin salvarea de vieți omenești sau prevenirea unor situații cu urmări grave au fost recompensați de către Ministrul Afacerilor Interne

În acest context, Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a acordat Emblema de onoare a MAI Pompierului de onoare al anului și Salvatorului de onoare al anului. De asemenea, au fost acordate o serie de distincții altor 40 de pompieri de la inspectoratele județene pentru situații de urgență, care au obținut rezultate remarcabile în activitate, fiind un real sprijin pentru comunități.

Reprezentantul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Oltul” al județului Harghita, plt.adj. Mariciuc Romeo-Petruț, șef gardă de intervenție la Detașamentul de Pompieri Miercurea Ciuc, a primit, din partea ministrului Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, „Emblema de Onoare a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență”, pentru implicarea, curajul, spiritul de sacrificiu şi devotamentul dovedite pe timpul derulării intervențiilor de salvare a vieții și bunurilor materiale ale semenilor, făcându-și meseria zi de zi cu abnegație și profesionalism, punând întotdeauna pe primul plan viața și integritatea celor de lângă el.

 

Colegul nostru s-a remarcat prin intervențiile exemplare la diverse misiuni de amploare, destinate salvării vieții semenilor și a bunurilor acestora, una dintre acestea având loc chiar în ziua de Crăciun, anul trecut, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, în municipiul Miercurea Ciuc, în urma căruia trei persoane au suferit arsuri. Măsurile întreprinse de acesta, în calitate de coordonator al intervenției, ghidat de sentimentul de solidaritate față de semeni și experiența acumulată în numeroasele intervenții la care a participat, au garantat succesul acestei misiuni și l-au determinat să acționeze cu calm și siguranță, astfel încât persoanele au fost salvate.

La rândul nostru, îl felicităm pentru întreaga sa activitate, pentru modul în care a înțeles să dăruiască totul acestei nobile arme, îl asigurăm de întreaga noastră prețuire pentru tot ceea ce face și îi dorim mult succes în misiunile viitoare!

dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *