Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Festivalul de Muzică Veche Miercurea Ciuc împlinește anul acesta 40 de ani

Foto: Kis Szilard

 

Festivalul de Muzică Veche din Miercurea Ciuc împlinește anul acesta 40 de ani.

”Ne-am pregătit să sărbătorim această aniversare rotundă cu un program extraordinar. Bineînțeles, la începutul anului imaginasem un alt fel de extraordinar, dar am făcut tot posibilul ca în cadrul festivalului din acest an să putem sărbători evenimentul într-un mod memorabil”, spune Csilla Balazs, responsabilă de  comunicarea cu presa din partea Festivalului de Muzica Veche din Miercurea-Ciuc.

11 iulie 2020 va fi prima zi a seriei de evenimente de nouă zile din orașul nostru. Programul include o expoziție în aer liber, diverse concerte, un tur muzical memorial, o degustare de vinuri, prezentări ale videoclipurilor de concerte și demonstrații de instrumente. În aceeași timp, ne îndreptăm privirea și către părțile mai îndepărtate ale Transilvaniei: am pregătit  momente nostalgice cu rememorarea vechilor amintiri, a înregistrărilor de arhivă și a unor interviuri cu interpreții din anii precedenți, împărtășind cu cei interesați evenimentele remarcabile ale celor 40 de ani.

Incertitudinea cauzată de pandemie a pus serios la încercare echipa noastră de organizare, dar am continuat să căutăm cea mai bună soluție în circumstanțele actuale, aflate în continuă schimbare. Suntem încântați să anunțăm că situația prezentă ne permite organizarea de concerte, astfel încât publicul și muzicienii se vor putea întâlni la zece evenimente. În același timp, ne-am gândit și la cei care nu pot fi prezenți la concerte, fiind pregătiți să le oferim posibilitatea de a participa la programele festivalului în spațiul virtual. Sperăm ca astfel să ne putem conecta cu un public mult mai larg și să atragem tot mai multe persoane interesate, în comparație cu ​​anii precedenți.

În acest an, artiștii și valorile locale vor ocupa primul plan în programul festivalului. Interpreții noștri din alte țări și cei localnici, care în prezent se află în străinătate, sunt alături de noi în suflet și, desigur, îi așteptăm cu mare drag anul viitor, la festivalul planificat în perioada 10-18 iulie 2021.

Considerăm important să subliniem că obiectivul nostru în acest an este să demonstrăm relația strânsă dintre muzică și moștenirea culturală construită în regiunea noastră. Intenția este de a realiza înregistrări muzicale în clădiri spectaculoase, semnificative din punct de vedere turistic, pentru a atrage atenția asupra culturii arhitectonice unice a regiunii.

Festivalul de Muzică Veche din Miercurea Ciuc a cunoscut perioade și mai dificile decât cea actuală, iar cei care au trăit experiența ultimilor ani de comunism știu exact la ce ne referim. Din acest motiv, am considerat că în această situație specială este cu atât mai necesar ca dragostea pentru muzica veche, respectul pentru instrumentele de epocă și lumea istorică a acestora să ne unească, așa cum ne-a unit în ultimii 40 de ani, aici, la Miercurea Ciuc.

Programele festivalului vor fi derulate în conformitate cu măsurile de protecție și securitate aplicabile. Numărul locurilor la concerte va fi limitat în funcție de spațiu, scaunele putând fi ocupate în ordinea sosirii publicului.

Am dori să vă atragem atenția asupra faptului că participarea la unele programe este posibilă numai cu o înregistrare prealabilă. Vă rugăm să vă planificați programul și să vă înregistrați la evenimente în timp util, ținând cont de această cerință.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.