Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Festivalul Internațional de Jazz de la Miercurea Ciuc, reluat după o pauză de doi ani

După o pauză de doi ani, Festivalul Internațional de Jazz de la Miercurea Ciuc își deschide porțile pentru publicul iubitor, în perioada 21-25 iulie.

Sursa foto: Csíki Jazz

Programul iniţial al festivalului,  de trei zile, s-a extins la cinci zile, ziua zero fiind gândită în aşa fel încât oraşul să intre în atmosfera de festival. Cu o întărire municipală semnificativă, a fost creionat un program plin de culoare care include atât interpreți de renume internațională, cât și trupe locale.

Detaliile Festivalului Internațional de Jazz de la  Miercurea Ciuc au fost prezentate de organizatori într-o conferință de presă.

Primarul Korodi Attila și-a exprimat bucuria că Miercurea Ciuc va găzdui din nou festivalul de jazz. „Acesta este rezultatul a cel puțin doi ani de gândire comună cu Szilágyi Nóra, inițiatorul evenimentului, și apoi cu noua echipă municipală. Există loc pentru muzică de calitate în orașul nostru. De aceea credem, că Festivalul Csíki Jazz poate să aibă un nou început cu un sprijin municipal semnificativ. Ne propunem ca evenimentul, emblema demnă a orașului, să fie sărbătorit nu doar la scară transilvană, ci să atragă și vizitatori dintr-un cerc mai larg.”,  a menționat primarul.

„Cultura este o expresie a ceea ce se întâmplă la oameni în timp ce își trăiesc viața de zi cu zi. În același timp, cultura ține și o oglindă și ne ajută să procesăm o mulțime de lucruri.  În acest sens, tratamentul de igienă mintală a locuitorilor din Miercurea Ciuc va continua după Festivalul de Muzică Veche cu festivalul Csíki Jazz .”, a subliniat viceprimarul Sógor Enikő.
Acesta a mai precizat că și consiliul local este responsabil pentru crearea unui număr cât mai mare de astfel de oportunități

Municipalitatea și numeroase persoane și companii au colaborat cu asociația organizatoare a festivalului Csíki Jazz, precum și Consiliul Județean Harghita, care susține evenimentul prin Centrul Cultural Județean Harghita. Ferencz Angéla, directorul centrului cultural a subliniat farmecul muzicii și importanța puterii sale de pornire și oprire. Unul dintre obiectivele importante ale Consiliului Județean Harghita și al instituției pe care o conduce este de a sprijini tinerii muzicieni talentați din regiune.

Programul detaliat al festivalului a fost prezentat de organizatorul principal, Szilágyi Nóra. În ceea ce privește intrarea în festival, ea a menționat că în curtea Castelului Mikó pot intra maximum 300 de persoane, cei care au un certificat de vaccinare sau un rezultat al testului PCR, dar organizatorii oferă și un test rapid gratuit la fața locului.


Abonamentele și biletele de zi sunt accesibile pe bilete.ro, abonamentul având prețul de 300 de lei, iar prețul biletelor de zi variază : 100 de lei –  joi, 22 iulie, 150 de lei – vineri, 23 iulie și 50 de lei –  sâmbătă și duminică, 24-25 iulie.

Bilete: www.bilete.ro
Mai multe informații despre festival: www.jazzfestival.ro / Csíki Jazz(Facebook)

 
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *