Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

FIDESZ (Victor Orban) și-a dat afară 70% dintre ziariștii maghiari din România

Conform G4Media.ro,  imperiul de presă controlat de FIDESZ în Transilvania se prăbușește: 70% dintre ziariști au fost concediați.

Mulți dintre politicienii maghiari din Ungaria sau România au de fapt același comportament. Promit, ajută, fac și plătesc înainte de campanie, iar după ce se văd aleși uită de toți cei care i-au ajutat inclusiv de propriii ziariști.

Asociația Mediater, prin care partidul FIDESZ condus de Viktor Orban controlează mare parte a presei de limbă maghiară din România, concediază două treimi dintre jurnaliștii care lucrează la ziarele sale, iar la nivelul grupului de firme vor avea loc disponibilizări de 70% începând cu luna ianuarie, transmite publicația independentă Transtelex, citată de G4Media.ro.

Șansele ca jurnaliștii de limbă maghiară din România să își găsească alte locuri de muncă sunt minime, deoarece publicațiile independente de limbă maghiară din România de abia trăiesc, iar singurul ziar bilingv român și maghiar din Harghita este pe lista neagră a instituțiilor conduse de UDMR, deoarece e un ziar independent care nu vrea să stea în genunchi în fața unor politicieni corupți.

Este foarte posibil ca Ungaria să fie supărată pe faptul că UDMR face parte dintr-un guvern care este contra Rusiei, în timp ce Victor Orban duce Ungaria din ce în ce mai mult spre Putin și Rusia. Se spune că Orban nu mai e dispus să plătească jurnaliști maghiari care nu promovează ideile pro Rusia pe care Ungaria le spune din ce în ce mai clar.

În realitate, această blocare a finanțărilor către presa de propagandă maghiară din România nu este o pierdere, ci un câștig pentru maghiarii care erau manipulați politic și care acum vor începe să se informeze mai mult și din alte surse independente.

I.R.

 

Imperiul de presă controlat de FIDESZ în Transilvania se prăbușește: 70% dintre ziariști au fost concediați
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.