Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Firma de casă a UDMR a acaparat serviciile de salubritate la nivelul județului Mureș

Foto: SYLEVY SALUBRISERV/Facebook

 

Din presa mureșeană (https://www.msnews.ro/investigatie-salubrizarea-din-targu-mures-livrata-de-primarul-florea-regilor-gunoaielor-din-ceuasu-de-campie-fratii-ilyes-in-asociere-scriptica-cu-prigoana/) aflăm că, începând cu mijlocul lunii iunie 2020, o firmă (Sylevy Salubriserv SRL), controlată de fostul consilier județean UDMR Ilyes-Toth Alexandru, în asociere cu Rosal Grup (aflată în portofoliul cunoscutului om de afaceri Silviu Prigoană), a devenit noul operator al serviciului de salubritate în municipiul Târgu Mureș.

La prima vedere, Sylevy Salubriserv SRL pare o firmă de succes, operând singură ori în asociere cu diferite alte firme, în 5 din cele 7 zone în care este împărțit sistemul de colectare și transport al deșeurilor, în județul Mureș. Însă se pare că lucrurile nu stau tocmai așa, din moment ce, în cursul lunii mai 2020, autoritatea contractantă în domeniul sistemului de salubritate la nivelul județului Mureș (în speță Consiliul Județean Mureș) a transmis trei ultimatum-uri firmei fostului consilier UDMR, pentru nerespectarea unora dintre obligațiile contractuale. Situația a fost reclamată public încă de anul trecut, de deputatul Marius Pașcan, parlamentarul mureșean afirmând că “aceste societăţi, deşi au încasat sume imense de bani în mod nejustificat, nu au capacitatea tehnică şi economică să presteze serviciile la care s-au angajat nici măcar pentru zonele mici” (https://www.msnews.ro/reziliere-in-plic-triplu-ultimatum-pentru-sylevy-salubriserv-operator-de-salubrizare-in-trei-zone-din-judet-care-deserveste-peste-254-000-de-mureseni/).

Conform contractelor, în 90 de zile de la primirea notificărilor respective, aspectele neconforme ar trebui îndreptate de către Sylevy Salubriserv SRL, în caz contrar contractele urmând a fi reziliate, iar asigurarea serviciilor de salubritate în județul Mureș va fi, pentru o perioadă de timp, incertă.

Cum termenul celor 90 de zile se apropie, nu ne rămâne decât să sperăm că situația se va rezolva pozitiv, fără ca problemele firmei Sylevy Salubriserv SRL să afecteze modul în care își desfășoară activitatea pe raza județului Harghita. Pentru că Sylevy Salubriserv SRL (care pare că s-a întins mai mult decât poate) operează și în Harghita – comuna Corund (la marginea ”zonei de acoperire”), iar o posibilă relocare de oameni și utilaje pentru a regla treburile ”la centru” ar crea mari probleme corundenilor.

dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *