Forul regional din Regiunea Centru se întrunește ca să decidă pentru perioada 2014-2020

0

Articol disponibil în: Română

antet-ADR

Forul regional din Regiunea Centru se întrunește ca să decidă pentru perioada 2014-2020

INVESTIȚII NERAMBURSABILE ÎN INFRASTRUCTURĂ DEZVOLTARE TURISTICĂ ȘI DEZVOLTAREA IMM-URILOR

 

În 30 septembrie 2015, sunt convocați la Miercurea Ciuc, județul Harghita, președinții celor șase consilii județene din Regiunea Centru, primarii municipiilor reședință de județ, dar și reprezentații orașelor și comunelor din Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu. În cadrul acestei Ședințe a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru, organizată de către ADR Centru, cei prezenți vor decide direcțiile de dezvoltare prin fonduri nerambursabile ale Regiunii Centru și perspectivele de susținere a IMM-urilor prin proiecte internaționale.

 Consiliul pentru Dezvoltare Regională Centru se întrunește ca urmare a invitației lansate de Preşedintele CDR Centru, domnul Ioan Cindrea, întâlnirea având loc în Sala de Marmură a Consiliului Județean Harghita din municipiul Miercurea Ciuc, începând cu ora 11.00. Ordinea de zi a întâlnirii aduce în discuție 15 puncte ce cuprind proiecte de hotărâre privind participarea la proiecte internaționale, noutăți, analize și informării privind stadiul programelor operaționale implementate la nivel regional.

Una dintre principalele teme de discuție ale acestei ședințe o reprezintă stadiul implementării proiectelor cu finanțare nerambursabilă prin POR 2007-2013 și mobilizarea beneficiarilor și a celor interesați, astfel încât cele aflate în implementare să se finalizeze cu o rată de succes și absorbție cât mai mare. Noutățile aduse de viitoarele fonduri regionale POR 2014-2020, estimările în privința lansării domeniilor de finanțare și propunerea unor activități și evenimente regionale pentru îmbunătățirea procesului de transmitere a informațiilor sunt, de asemenea, alte informații discutate de către cei prezenți. Agenda întâlnirii mai conține informații referitoare la obligația solicitanților de fonduri 2014-2020 de a depune cererile de finanțare electronic și modalitatea de funcționare a sistemului electronic utilizat, dar și o prezentare a Master-planului de transport al României până în 2030, cu prezentarea proiectelor de investiții nerambursabile ce vizează infrastructură de transport rutier, feroviar, aerian și naval din Regiunea Centru.

”Experiența ADR Centru și activitățile derulate în absorbția fondurilor nerambursabile și dezvoltare regională sunt deja cunoscute și recunoscute, atât la nivel național prin rezultatele obținute, cât și la nivel internațional prin proiectele de parteneriat pe care le derulăm. Urmărim mereu ca Regiunea Centru să se situeze printre primele și asta o realizăm ca parteneri, prin implicarea sau susținerea unor proiecte inovative, adaptate nevoilor și specificului pe care-l avem la nivel regional. Pe termen lung scopul nostru este să atragem proiecte care să ne susțină dezvoltarea economiei locale și regionale și de promovare a valorilor pe care le avem pentru ne diferenția și afirma calitativ la nivel european”, a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

Dintre propunerile de proiecte internaționale susținute de către ADR Centru și discutate în cadrul acestei ședințe fac parte valorificarea potențialului turistic al Munților Carpați, prin găzduirea la Brașov a Platformei de Coordonare a Turismului Durabil din cadrul Convenției Carpatice, dar și implicarea ADR Centru într-un proiect de îmbunătățire a politicilor de sprijinire a IMM-urilor și de promovare a produselor locale. Membrii CDR Centru prezenți la întâlnire vor mai decide și implicarea ADR Centru în parteneriate internaționale în proiecte ce vizează managementul procesului de descoperire antreprenorială, implicarea universităților ca viitori catalizatori ai economiilor regionale bazate pe inovare, utilizarea politici regionale durabile în domeniul bioenergiei, precum și încurajarea inovării în întreprinderi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy