Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Fost agent șef de poliție în cadrul IPJ Harghita, condamnat definitiv pentru influențarea declarațiilor și fals intelectual

 

La data de 15.04.2020 magistrații Judecătoriei Miercurea Ciuc au dispus condamnarea inculpatului Ungureanu Vasile, fost agent șef de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita – Poliția Municipiului Miercurea Ciuc – Biroul de Ordine Publică, pentru săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual (două acte materiale) și influențarea declarațiilor, la pedeapsa rezultantă de 1 an și 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere și obligarea la prestarea unei munci neremunerate în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Primăriei Municipiului Miercurea Ciuc sau Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc.

Hotărârea instanței este definitivă, potrivit Serviciului Județean Anticorupție Harghita.

 

În fapt, ofițerii D.G.A. – S.J.A. Harghita s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la data de 30.09.2016, respectiv 11.07.2016, agentul de poliție Ungureanu Vasile, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a consemnat în mod fals că a mers la adresa de domiciliu a unor contravenienți și, în prezența martorilor asistenți, a afișat două procese – verbale de îndeplinirea procedurii pe ușa principală a destinatarilor, semnând în fals în numele martorilor.

Ulterior, în data de 20.04.2017, după începerea urmăririi penale în cauză, polițistul, în mod direct și prin persoane interpuse, l-a amenințat și a încercat constrângerea unui martor să dea declarații neconforme cu realitatea în cauza penală în care era cercetat, respectiv să declare că ar fi fost prezent și a semnat procesul – verbal de îndeplinire datat cu data de 30.09.2016.

 

 

 
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *