Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Fostul subprefect al județului Harghita, trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență!

Constantin Strujan

Constantin Strujan

Fostul subprefect al județului Harghita a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influență! În același dosar, și omul de afaceri Iulian Zaharia a fost trimis în judecată pentru cumpărare de influență.
Ambii vor fi judecați în stare de libertate, pentru faptele pe care le-ar fi comis în primăvara anului 2010.
„Inculpatul Strujan Constantin, în calitate de subprefect al județului Harghita, prevalându-se de influența avută asupra funcționarilor din conducerea Administrației Naționale ”Apele Române”, a pretins și primit suma de 20.000 lei de la omul de afaceri Zaharia Iulian. La cererea inculpatului Strujan Constantin, banii au fost virați în contul unei persoane din anturajul acestuia. Ulterior, beneficiarul contului a predat banii subprefectului județului Harghita care l-a însoțit de fiecare dată când s-au efectuat retrageri de la bancomate sau ridicări de la casieria băncii”, se precizează în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA.
Potrivit sursei citate, în schimbul acestei sume de bani, inculpatul Strujan Constantin i-a promis omului de afaceri că-i va determina pe funcționarii publici susmenționați să asigure finanțarea pentru plata cu celeritate a facturilor emise de firma acestuia din urmă, în legătură cu lucrările derulate pe raza județului Harghita în domeniul hidrotehnic.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.
De precizat că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Sursa: voceatransilvaniei.ro
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.