Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

(FOTO) Acțiune de amploare a polițiștilor harghiteni la deținătorii de animale

La data de 20 ianuarie 2022, polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, Poliției Orașului Vlăhița, Serviciului de Ordine Publică, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și a unui reprezentant al Consiliului Local Merești, în baza unor informații deținute anterior, au efectuat verificări în 10 locații din comuna Merești.

`În cadrul acestor activități au fost identificate 11 cabaline, pentru care deținătorii nu au putut prezenta acte de proveniență, conform reglementărilor în vigoare.
De asemenea, au fost identificați doi câini care fac parte din categoria câinilor periculoși. Aceștia nu se aflau în evidențele polițiștilor.`. a transmis  IPJHarghita.

Au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 10.300 de lei, pentru nerespectarea prevederilor H.G. 984/2005, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța animalelor, respectiv nerespectarea prevederilor O.U.G. 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.