Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

(FOTO) O casă din localitatea Ditrău, cuprinsă de flăcări

Unul din patru incendii produse în locuințe sunt provocate din cauza instalaţiilor electrice de utilizare subdimensionate, defecte sau improvizate. Urmările sunt adesea catastrofale, chiar ireversibile, pentru familiile afectate.

ISU Harghita informează că un astfel de incendiu izbucnit, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit electric, s-a produs ieri după-amiază, la o casă din comuna Ditrău.

„Echipajele de pompieri militari și civili, din cadrul Detașamentului Gheorgheni și SVSU Ditrău, Remetea și Lăzarea, care s-au deplasat la fața locului cu 4 autospeciale de lucru cu apă și spumă și o autocisternă, au făcut tot posibilul pentru a salva locuința, însă flăcările violente se manifestau generalizat, pe o suprafață de aproximativ 80 mp, cu pericol de propagare la garajul alipit de casă. Incendiul a fost stins, după mai bine de o oră, însă în urma acestuia au ars: casa, pe o suprafață de cca. 80 mp, aparatura electrocasnică, mobilier, articole de îmbrăcăminte, centrala termică, bunuri materiale evaluate la 100.000 lei.”, a transmis ISU Harghita.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Pentru a preveni astfel de evenimente, ISU Harghita vă recomandă să:

  • efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice;
  • nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;
  • la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional; verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;
  • nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite;
  • nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent;
  • instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.