Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Când gerul dăunează grav gândirii…

15941315_369302100102801_8052516238855039982_nLa București e jale mare. Sunt -20 de grade și orice activitate încetează. Cum e și normal în astfel de situații, copiii nu merg la școală, trebuie protejați de frigul pătrunzător. Se procedează normal. E anormal ce se întâmplă la Miercurea Ciuc. Sunt -29 de grade, iar copiii merg la școala. Îngheață sufletul în om, dar copiii trebuie să meargă la școală din cauză că responsabilii locali din Inspectoratul Școlar și autoritățile locale sunt prea puțin interesate de binele și grija pentru copiii de aici. Pur și simplu nu-i interesează. Ei stau în birouri călduroase, sunt aduși la serviciu de mașini de serviciu încălzite, deci n-au nici un motiv de îngrijorare. Iar dacă lor le e bine, nici că le pasă de copii și de părinții lor care-și fac griji și-și pun întrebarea îndreptățită că dacă la București se poate, de ce nu se poate la Miercurea Ciuc? Copiii să meargă la școală și să înghețe în clasele neîncălzite, nu-i interesează pe ei asta. Că sunt probleme mari cu încălzirea școlilor o știm cu toții, din cauza incompetenței autorităților locale, primăriilor, care ar trebui să asigure condiții. Simplu, dragi cititori și cetățeni ai județului Harghita. Pentru că celor care conduc județul și instituțiile publice le pasă prea puțin de ce se întâmplă cu voi și copiii voștri. Era o decizie care ține de ei, nu de altcineva ca și copiii de aici să rămână acasă până trece urgia, decizie pentru care trebuie însă să-și asume responsabilitatea în fața voastră.
5 comentarii la “Când gerul dăunează grav gândirii…

 1. Curiosu

  MINISTERULUI EDUCATIEI NAŢIONALE

  INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN HARGHITA

  CONDUCĂTORUL INSTITUŢIEI: GÂRBEA PETRU-IOAN

  Pe bune, ai inimă de gheață, „domnule”? Rușine!

  Raspunde
 2. istvan

  Cine sa se ocupe de problema asta? Inspectoratul?? Ha, ha, ha!!! Primarul penal???? Si mai tare!Pai pe astia nu-i doare capul de asta. Acum se vede cat de mult le pasa de oamenii pe care cica ii reprezinta. Adica nu le pasa deloc. Nu se stie deja asta?!

  Raspunde
 3. Gyorgy

  La Gheorgheni e mai rau ca opreste caldura in tot orasu. Pleaca firma de incalzire din cauza ca Mezei Janos a luat spaga de la ei si primaria nu vrea sa plateste acum hotia.
  Tot orasu e ingetat si scoli si gradinite si primaru nu ia masuri sa nu inghete lumea. Dar lui Mezei nu pasa ca el are casa mare si incalzeste cu lemn.
  Trebuie dus si el la racoare sa vede cum este!

  Raspunde
 4. Liviu

  Brusc, cu toții am devenit sensibili. Sensibili la caniculă, sensibili la ger, sensibili la tot ce mișcă în jurul nostru.
  Când eram la școală mergeam la ore și la minus 35 de grade (chiar pe jos) și nu ne-am plâns nici odată.
  Acum însă, dacă ne uităm la traficul din orașe, vedem că majoritatea pruncilor sunt duși la școală cu mașinile ca nu cumva să obosească sau să pățească ceva – mașinile părinților, mașinle instituțiilor. Probabil că din cauza frigului o parte din mașini nu au mai pornit și astfel s-a creat această isterie a mersului la ore la -28 de grade.

  P.S.: Nu noi harghitenii ne mândrim cu vorba că la 0 grade se închide ștrandurile, iar la -10 ne încheiem la cămașă? Când ne lovim de viața reală am terminat cu aceste viejii și începem să bocim?

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.