Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Ungaria va oficializa cumpărarea de terenuri agricole în România

Guvernul maghiar a decis să înființeze un fond de capital privat cu scopul de a cumpăra teren arabil în regiunea Europei Centrale și de Est.

Cu Fondul de Capital Privat Pentru Teren Arabil, vor să pună bazele extinderii internaționale a întreprinderilor agricole maghiare, se precizează într-un decret guvernamental publicat vineri, 16 iulie, în Monitorul Maghiar.

Conform presei maghiare, Guvernul i-a încredințat această sarcină lui Péter Szijjártó, ministrul Afacerilor Externe și Comerțului, care trebuie să asigure condițiile necesare pentru funcționarea și înregistrarea fondului de capital de către Societatea pe Acțiuni Privată Maghiară Export-Import Bank (Eximbank Zrt.).

Detalii:

-Péter Szijjártó trebuie să asigure selectarea administratorului fondului până la data limită de 30 septembrie, -apoi trebuie să înființeze un fond de capital de 400 milioane euro prin intermediul administratorului fondului,

-70% din acestea, în valoare de 280 milioane EUR, vor fi furnizate de buget (detaliile celor 30% rămase sunt necunoscute),

-asigurarea sumei echivalente în forinți a celor 280 milioane de euro, necesari pentru finanțarea fondului de capital, intră în sarcina ministrului finanțelor, Mihály Varga.

Decretul nu specifică exact unde și în ce condiții guvernul maghiar intenționează să cumpere aceste terenuri.

Faptul că Ungaria nu procedează corect se deduce din propria lor legislație. Ce nu permis la ei  în țară vor să aplice în România.

Conform declarațiilor secretarului de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale din Ungaria, Gyula Budai, persoanele care sunt implicate în vânzarea de teren agricol ungar către străini sunt pasibile de până la 5 ani închisoare.

Astfel, conform Codului penal din Ungaria, cumpărătorii și vânzătorii, avocații și notarii implicați în vânzarea de terenuri agricole către străini sunt pasibili de închisoare de la 1 la 5 ani.

Ungaria își propune să face în alte țări ce e penal la ea acasă.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.