Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Harghita: 12 intervenţii pentru alungarea unor urşi din localităţi. La Praid, vânătorii au împușcat un urs

Un număr de 12 intervenţii pentru alungarea urşilor din zonele locuite au avut loc în Harghita, în ultimele trei zile. Totodată, la Praid,  autorităţile locale au luat decizia ca vânătorii să împuşte un urs care venea frecvent în localitate.

Șeful Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi „Târnava Mare”, Mărmureanu-Biro Leonard, a declarat, pentru AGERPRES, că intervenţia de împuşcare a ursului de la Praid a avut loc după ce s-au epuizat toate căile de a îndepărta animalul din localitate, aşa după cum prevede legea, decizia fiind luată de viceprimarul comunei.

Potrivit acestuia, ursul a fost alungat de mai multe ori, apoi a fost relocat, dar s-a întors în localitate şi reprezenta un pericol pentru localnici şi pentru turişti.

Acesta a explicat că ursul, un exemplar de 3 ani şi jumătate, alungat de mama lui în toamna trecută, venea chiar în mijlocul localităţii şi nu se temea deloc de oameni. Mărmureanu a mai arătat că intervenţia a fost necesară, chiar dacă nu a fost plăcută pentru vânători, întrucât era vorba de un urs mic.

Exceptând situaţia înregistrată la Miercurea Ciuc, unde un pui de urs a fost îndepărtat de la un tomberon, în celelalte cazuri animalele au intrat în gospodării, în căutare de hrană.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita a trimis mesaje RO-ALERT în localităţile de unde s-au primit apeluri care semnalau prezenţa urşilor.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.