Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Harghita: Aproximativ 900 de elevi studiază online în această săptămână, din cauza îmbolnăvirilor de COVID-19

În această săptămână, un număr de 323 de unităţi şcolare, cu personalitate juridică şi unităţi arondate, învaţă în scenariul I, adică cu prezenţa fizică integrală a elevilor la şcoală, la 88 de unităţi şcolare se aplică scenariul II, iar elevii din 11 unităţi şcolare învaţă în scenariul III.

Conform celor mai noi date furnizate de Inspectoratul Şcolar Județean Harghita,  sunt 40 de clase cu activitate suspendată. Concret, 882 de elevi  studiază online în această săptămână, din cauza unor cazuri confirmate de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Sunt 11 elevi şi 15 angajaţi din sistemul de învățământ confirmaţi cu virsul SARS-CoV-2.

De asemenea, datele centralizate de la unitățile de învățământ mai arată că 73 de elevi studiază online, din motive medicale, iar 12 cadre didatice predau de acasă, tot din motive medicale.

Încercăm să păstrăm în continuare unităţile de învăţământ în condiţiile cele mai sigure şi pentru acest lucru mulţumim autorităţilor publice şi directorilor de unităţi de învăţământ pentru buna colaborare şi faptul că este o prioritate atât pentru Inspectoratul Şcolar, cât şi pentru Instituţia Prefectului, DSP şi unităţile de învăţământ, încât să nu avem cazuri. Aş vrea să precizez faptul că elevii cu siguranţă nu se îmbolnăvesc în şcoală, pentru că se păstrează, în primul rând circuitul de la intrare în unitatea de învăţământ, până la ieşire, modul în care se desfăşoară orele, pauzele sunt în permanenţă sub supravegherea unui cadru didactic desemnat de conducerea unităţii de învăţământ. Problema mai delicată este a transportului de acasă până la şcoală şi de la şcoală către casă şi a timpului liber pe care elevii în petrec după ce termină orele de curs sau înaintea orelor de curs. În unităţile de învăţământ, ne străduim să păstrăm în siguranţă toată această activitate”, a transmis inspectorul școlar general adjunct Cristinel Glodeanu.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.