Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Harghita: Două apeluri care semnalau prezenţa unor urşi, primite în ultimele 24 de ore

 IJJ Harghita informează că au fost primite două apeluri prin intermediul SNUAU 112,  în ultimele 24 de ore, prin care era semnalată prezența unor urși în localitatea Fitod. De asemenea, jandarmii au fost solicitați pentru relocarea unui urs în comuna Corbu.

„Cele două apeluri au fost efectuate ieri, la ora 22:42, și astăzi, la ora 01:40, din satul Fitod, comuna Leliceni, de fiecare dată fiind semnalată prezența unui urs în curțile unor cetățeni. La fața locului a fost trimis imediat un echipaj de jandarmerie, a cărei intervenție efectivă a fost necesară doar în primul caz, în cel de-al doilea, ursul părăsind singur zona unde fusese semnalat și nu a mai fost găsit în nicio altă locație pe raza satului.
În toate cazurile, patrulele au mai rămas în zonă pentru o perioadă, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent și au fost anunțate autoritățile cu atribuții în acest domeniu, alături de care colaborăm, nefiind înregistrate alte evenimente.
De asemenea, în cursul zilei de astăzi, jandarmii din cadrul Detașamentului 5 Jandarmi Toplița au fost solicitați pentru a participa la relocarea unui urs din comuna Corbu.”,  precizează IJJ Harghita.

De la începutul anului au fost înregistrate la nivelul Dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita aproape 40 de apeluri, făcute prin intermediul SNUAU 112, prin care ne era semnalată prezența ursului în apropierea zonelor locuite. În toate situațiile a fost trimis la fața locului un echipaj de intervenție.

Jandarmii reamintesc oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situații, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere și să nu se apropie de urși pentru a-i filma sau fotografia.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.