Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Harghita: Educația copiilor – scop comun al polițiștilor și profesorilor

Odată cu începerea școlii, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară împreună cu colegii lor de la rutieră desfășoară activități preventiv informative în unitățile de învățământ din tot județul Harghita

Astfel, la data de 27 septembrie 2022, patru școli, din Municipiul Gheorgheni și localitatea Ditrau, au fost gazdele polițiștilor, care le-au prezentat elevilor laboratorul mobil al Serviciului Rutier, i-au informat cu privire la regulile de circulație pe care trebuie să le respecte atunci când se deplasează în calitate de pietoni sau bicicliști, dar și despre răspunderea contravențională sau penală în cazul nerespectării acestora.
De asemenea, celor aproximativ 450 de elevi și 16 cadre didactice prezente, le-au fost aduse la cunoștință consecințele consumului de substanțe interzise (alcool sau tutun) în rândul minorilor și a nerespectării legislației în acest sens, fiindu-le oferite sfaturi pentru alegerea unor alternative sănătoase de a petrece timpul liber sau de a se distra.
Întâlnirile cu tinerii au avut un caracter interactiv și le-au fost oferite, cu această ocazie, diferite materiale promoționale, care să le amintească de întâlnirea de azi.
Scopul comun al adulților, fie ei polițiști sau cadre didactice, a fost atins, iar elevii au avut parte de activități, din care, oamenii legii speră că au tras învățături care să le fie folositoare în viitor.
În perioada următoare, alte școli din județ așteaptă să fie vizitate de polițiști, iar aceștia promit că vor ajunge la cât mai multe posibil.

sursa informațiilor și fotografiilor – IPJ Harghita
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.