Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Harghita: Localități fără curent electric și copaci doborâți de vânt

Din cauza vremii nefavorabile,  peste 2.000 de utilizatori din mai multe localități din Harghita au rămas duminică, 18 septembrie, fără curent electric.

Din cauza ploii şi a vântului au fost afectate zeci de posturi de transformare din localităţile Lacu Roşu, Cinod, Egherseg, Tuşnadu Nou, Vrabia, Cetăţuia, Sânsimion, Sub Cetate,  Izvoare și zona Piricske (Miercurea Ciuc).

De asemenea, mai mulţi copaci au fost doborâți de vântul puternic pe DN 15, Topliţa-Borsec, pe DN 12C, între Gheorgheni şi Lacu Roşu, pe DN 12A, de la Frumoasa spre Ghimeş, pe DN 13A, între Miercurea Ciuc şi Odorheiu Secuiesc, pe DN 13B, în apropierea localității Borzont,și  pe DJ 123D, localitatea Sântimbru, Pentru îndepărtarea lor au intervenit pompierii militari şi civili, dar și lucrătorii de la drumuri.

Amintim că județul Harghita se află sub avertizare de Cod Portocaliu meteo, până la ora 16:00 fiind prognozate intensificări ale vântului cu viteze la rafală de peste 90-100 kilometri/oră, îndeosebi la altitudini de peste 1.600 metri.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.