Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Harghita: Pedeapsă cu suspendare pentru un șofer care a încercat să mituiască un polițist. Bărbatul și-a recunoscut vina

Procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita a dispus, la data de 14 decembrie a.c., sesizarea instanței de judecată cu acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu un inculpat, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită, stabilindu-se o pedeapsă de 1 și 10 luni închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării și obligarea la prestarea unei munci neremunerate în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile.

Dosarul a fost constituit ca urmare a unui denunț formulat la Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Harghita de către un polițist din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Harghita – Serviciul Rutier.

În fapt, agentul de poliție a sesizat că, la data de 23.05.2021, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu cu un alt coleg, pe raza localităților Lunca de Sus și Lunca de Jos, a oprit în trafic un autoturism, condus de un tânăr pe care l-a testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,42% alcool în aerul expirat.

Cu această ocazie, șoferul a încercat să-i ofere, în repetate rânduri, polițistului suma de 500 lei pentru ca organul de poliție să nu-l mai conducă la spital în vederea recoltării probelor biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Oferta conducătorului auto a fost refuzată ferm de către polițist, acesta aducându-i la cunoștință semnificația faptei sale, precum și consecințele acesteia.

Discuțiile purtate între polițist și șofer au fost înregistrate de către agentul de poliție cu ajutorul body-cam-ului din dotare, acestea fiind folosite ca mijloace de probă în reținerea situației de fapt.

În baza ordonanțelor de delegare emise de procurorul de caz, organele de cercetare penală din cadrul Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Harghita au efectuat mai multe acte procedurale în cauză.

Dosarul de urmărire penală și acordul de recunoaștere a vinovăției a fost înaintat Tribunalului Harghita.

Serviciul Județean  Anticorupție Harghita face precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *