Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Harghita: Peste 2.700 de absolvenți ai clasei a VIII-a au participat la prima probă din cadrul Evaluării Naționale

Peste 2.700 de elevi din  Harghita au susținut marți, 14 iunie, proba scrisă la Limba și literatura română, din cadrul Evaluării Naționale. 

În Harghita au fost înscriși 2.814 de absolvenți ai clasei a VIII-a, în vederea susținerii examenului.

La nivelul județului sunt constituite 96 de centre de examen (2 unități speciale din care nu se prezintă nimeni și Cozmeni arondat la Tușnad).

Un număr de 313 elevi nu vor participa la Evaluarea Națională din acest fie din cauza faptului că sunt corijenți sau repetenți, fie sunt elevi de la școli speciale care doresc să își continue pregătirea în învățământul profesional, unde nu este necesar acest examen.

Potrivit datelor comunicate de IȘJ  Harghita, la prima probă s-au prezentat 2.773 de elevi, Au absenți 41 dintre elevi. Nu au fost candidați eliminați din examen.

Evaluarea Națională continuă joi, 16 iunie, cu proba la Matematică și se va încheia vineri, 17 iunie, după proba la Limba și literatura maternă.

La proba de Limba și literatura maternă sunt așteptați 2.437 de elevi harghiteni.

Primele rezultate vor fi afişate joi, 23 iunie, până la ora 14:00, iar cele finale joi, 30 iunie.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.