Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Harghita: situația epidemiologică la data de 07 aprilie 2020

Buletin informativ Harghita, 07 aprilie 2020, privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19

Foto: IPJ Harghita

La nivelul județului Harghita situația epidemiologică și măsurile de prevenire a răspândirii Coronavirus, COVID-19, la data de 07 aprilie 2020, ora 13.00:

–              272 persoane aflate în carantină instituționalizată,

–              26 persoane ieșite din carantină de la începutul perioadei,

–              1212 persoane aflate în autoizolare la domiciliu,

–              2802 persoane ieșite din autoizolare în întregul interval,

 

În județul Harghita au fost confirmate un număr de 3 cazuri de persoane infectate cu COVID-19:

– 2 persoane sunt internate la Secția infecțioase a Spitalului Municipiului Odorheiu Secuiesc, unde se află sub supraveghere medicală.

A doua persoană confirmată cu COVID-19 este un contact direct al primei persoane.

– 1 persoană este decedată, testată la COVID-19 după constatarea decesului și confirmată pozitiv în data de 04 aprilie 2020.

În cadrul anchetei epidemiologice de caz, s-a dispus izolarea la domiciliu a 47 de persoane.

Ancheta epidemiologică se desfășoară în continuare.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita și Inspectoratul de Jandarmi Județean Harghita au fost continuate misiunile specifice pe linia prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

Inspectoratul de Poliție Județean Harghita a efectuat următoarele misiuni:

În data de 06.04.2020 efectivele IPJ Harghita si cele ale Poliței Locale (Odorheiu Secuiesc și Gheorgheni ) au efectuat verificări la 615 persoane izolate la domiciliu.

Pe aceasta linie, au fost depistate 2 persoane care nu respectau regimul izolării, fiind sancționate contravențional cu amenzi în valoare totala de 10.000 lei.

În cursul zilei de 06.04.2020 au fost aplicate 138 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea interdicțiilor de  circulație în valoare totala de  244.000 lei. De asemenea, personalul IPJ Harghita a realizat împreună cu IJJ Harghita, însoțirea a 8 coloane (14 auto/45 persoane.)

Aceste date includ și informațiile furnizate prin Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Harghita cu privire la acțiunea desfășurată în zona Odorheiu Secuiesc în data de 06.04.2020.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Harghita, a efectuat următoarele misiuni:

– misiuni de patrulare pentru menţinerea măsurilor de ordine publică pe raza a patru municipii, misiuni executate în cooperare cu polițiști sau militari, în zona spitalelor, centrelor de carantină şi de izolare de pe raza a 8 localităţi;

– măsuri de asigurare a ordini publice în zona de triere a patru spitale, unul judeţean şi trei municipale;

– acțiuni independente pentru verificarea prezenței la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare, au fost verificate un număr de 60 persoane aflate în autoizolare;

– paza și măsurile de ordine publică în zona locațiilor de carantină/izolare aflate în responsabilitatea inspectoratului;

– misiuni de escortă a unor convoaie de autoturisme aflate în tranzitare;

Situația sancțiunilor contravenționale aplicate în perioada 06 – 07.04.2020 interval orar 08.00 – 08.00.

Au fost aplicate un număr de 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 8.000 lei, după cum urmează:

– 4 amenzi în valoare de 8.000 și 6 avertismente, din care 3 amenzi și 2 avertismente de către jandarmi din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil, o amendă și  4 avertismente de către jandarmi din cadrul Detașamentului 4 Jandarmi Gheorgheni. Acestea au fost aplicate în baza prevederilor legale stabilite prin intermediul Ordonanței Militare nr 3/2020, pentru faptul că persoanele în cauză se deplasau fără a avea asupra lor o declarație din care să reiasă motivul deplasării.

Măsuri dispuse de către C.J.S.U. Harghita:

Se solicită tuturor instituțiilor publice și tuturor Primarilor, în calitate de Președinți ai Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență, punerea în aplicare Ordonanțelor militare nr. 3, 4, 5 și 7/2020, privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 și identificarea de spații noi de carantinare.

Precizăm că informațiile referitoare la numărul persoanelor depistate pozitiv, în urma unor teste COVID-19, numărul de teste efectuate și starea de sănătate a pacienților depistați pozitiv se face doar de Grupul de Comunicare Strategică, care este singurul abilitat să confirme sau să infirme informații apărute în spațiul public referitoare la aceste aspecte.

„Stați acasă și aplicați măsurile de protecție adecvate!

Suntem siguri că vă pasă de sănătatea voastră și a semenilor voștri!

Să ne protejăm pe noi și pe cei din jurul nostru!”

VĂ RUGĂM SĂ VĂ INFORMAȚI NUMAI DIN SURSE SIGURE ȘI SĂ

RESPECTAŢI TOATE RECOMANDĂRILE AUTORITĂŢILOR!

                Biroul de presă

Instituția Prefectului Județul Harghita

            Adrian Pănescu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *