Harghita, sub Cod Galben până diseară. Sunt anunțate ploi torențiale și vijelii

0

Articol disponibil în: Română

Administrația Națională de Meteorologie  (ANM) a emis luni, 4 iulie, avertizări Cod Galben și Cod Portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină în mai multe județe ale țării.

COD GALBEN

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Interval de valabilitate: 4 iulie, ora 12:00 – 4 iulie, ora 21:00
Zone afectate: conform textului și hărții

      În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată local în zonele de munte, în vestul și nordul Munteniei, în Transilvania și sudul Banatului. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…35 l/mp

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, cantități însemnate și vijelii
Interval de valabilitate: 4 iulie, ora 12:00 – 4 iulie, ora 21:00
Zone afectate: conform textului și hărții

În Oltenia, nord-vestul Munteniei și local în Carpații Meridionali vor fi averse torențiale și pe arii restrânse vijelii (rafale de peste 65…75 km/h). În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35…40 și izolat 50…60 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy