Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Harghita, sub Cod Galben până diseară. Sunt anunțate ploi torențiale și vijelii

Administrația Națională de Meteorologie  (ANM) a emis luni, 4 iulie, avertizări Cod Galben și Cod Portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină în mai multe județe ale țării.

COD GALBEN

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Interval de valabilitate: 4 iulie, ora 12:00 – 4 iulie, ora 21:00
Zone afectate: conform textului și hărții

      În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată local în zonele de munte, în vestul și nordul Munteniei, în Transilvania și sudul Banatului. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…35 l/mp

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, cantități însemnate și vijelii
Interval de valabilitate: 4 iulie, ora 12:00 – 4 iulie, ora 21:00
Zone afectate: conform textului și hărții

În Oltenia, nord-vestul Munteniei și local în Carpații Meridionali vor fi averse torențiale și pe arii restrânse vijelii (rafale de peste 65…75 km/h). În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35…40 și izolat 50…60 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.