Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Harghita, sub Cod Galben și Cod Portocaliu de furtuni, ploi torențiale

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis că până vineri, mai multe județe din țară, printre care și Harghita, sunt sub Cod Portocaliu sau/și Cod Galben de furtuni și ploi torențiale.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 19 mai, ora 17:00 – 21 mai, ora 11:00
Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică temporar accentuată

 

      În intervalul menționat, în Transilvania, Maramureș și zona deluroasă a Olteniei, Munteniei și Moldovei, precum și în nordul Carpaților Orientali, temporar se vor semnala averse însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

      Notă: Astfel de fenomene se vor semnala și în restul teritoriului, dar în intervale mai scurte de timp.

COD PORTOCALIU


Interval de valabilitate: 19 mai, ora 17:00 – 21 mai, ora 11:00
Fenomene vizate:
ploi abundente

      În Banat și Crișana, precum și în zona de munte vor fi ploi importante cantitativ, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40…50 l/mp și izolat 70 l/mp.
La altitudini de
 peste 1700…1800 m, ploile vor determina topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă prezent în continuare la altitudini mari, unde măsoară în general între 15 și 140 cm.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.