Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

”Harghita te așteaptă acasă” – bursa locurilor de muncă de la Cluj

Sub titlul ”Harghita te așteaptă acasă”, pe 20 iunie va avea loc la Arena BT Cluj bursa locurilor de muncă în organizarea consiliilor județene a următoarelor județe: Harghita, Satu Mare, Bihor, respectiv primăria Sfântu Gheorghe. Sunt așteptați în primul rând studenții care studiază la Cluj, care pot solicita un chestionar în vederea indicării ce fel de profesie, loc de muncă i-ar interesa.

La standul CJ Harghita doritorii pot spicui din ofertele instituțiilor subordonate Consiliului Județen Harghita – DGASPC, spitalul județean.
CJ Harghita caută proaspăt absolvenți în diferite domenii: arhitect, inginer constructor, jurist, inginer contrucții drumuri, economist etc. pentru diferitele departamente din cadrul instituției.
Instituția consideră extrem de important susținerea tinerilor la începutul drumului, tocmai de aceea a anunțat programe de rezidențiat pentru tineri absolvenți ai liceului sau univerității.

În același timp, Agenția de Dezvoltare a Județului Harghita, instituție subordonată a Consiliului Județean Harghita, oferă o serie de programe care îi ajută pe absolvenți să-și creeze propria afacere, fie prin furnizarea de materiale profesionale, fie prin organizarea de conferințe sau forumuri.

Centrul incubator Hargita Business Center, înființat în Odorheiu Secuiesc cu sprijinul Consiliului Județean Harghita, ajută, de asemenea tinerii întreprinzători. Incubatoare similare se înființează și la Gheorgheni și la Miercurea Ciuc.

În mod similar, mișcarea Produs Secuiesc oferă o oportunitate pentru începători, unde mulți tineri au găsit posibilități adecvate, fie prin producția de produse alimentare, fie în producția de produse artizanale. De exemplu, Balint Attila din Valea Strâmbă este cel mai tânăr produscător cu marca Produs Secuiesc, care a câștigat anul trecut premiul cel mai bun producător de brânzeturi din Bazinul Carpatic.

Pentru CJ Harghita întotdeauna a fost o prioritate sprijinirea tinerilor. De aceea am anunțat anul trecut ca șu Anul tineretului, și deseori facem sondaje și consultări pentru a afla ce-și doresc tinerii, la ce ajutor se așteaptă și cum putem ajuta. Tot cu caest scop am creat progarmul Kisfalu- Micul sat- care are ca scop creșterea infrastructurii ale unor sate cu bunuri imobiliare ieftine la un nivel similar cu cel al orașelor, facilitând astfel achiziționarea de locuințe pentru tinerii căsătoriți care vor să se repatrieze sau care vor să rămână pe pământul natal – a declarat Csaba Borboly, președintele Consiliului Județean Harghita.

Președintele consiliului județean consideră târgul locurilor de muncă de la Cluj deosebit de important, unde și tinerii, care se află doar la începutul studiilor, se pot informa. La bursa locurilor de muncă sunt așteptați și acei antreprenori din Harghita, care sunt în căutarea forței de muncă cu calificare.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *