Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Harghita: Un fost agent de poliție, condamnat definitiv pentru luare de mită

La data de 12.10.2020 magistrații Curții de Apel Târgu – Mureș au admis apelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita  împotriva sentinței penale pronunțate de Tribunalul Harghita, au respins ca nefondat apelul declarat de către un inculpat, fost agent de poliție din cadrul I.P.J Harghita – Secția 1 Poliție Rurală și l-au condamnat pe acesta la pedeapsa de 3 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei. pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Instanța a dispus interzicerea exercitării dreptului de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, precum și dreptul de a ocupa funcția, de a exercita profesia ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiuni, precum și obligarea la prestarea unei munci neremunerate în folosul comunității, pe o perioadă de 90 de zile, în cadrul Primăriei comunei Siculeni și/sau Spitalului Județean de Urgență Harghita.

Hotărârea instanței este definitivă.

 În fapt, la data de 04.06.2018, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, polițistul a oprit în trafic un conducător auto care conducea un autoturism având certificatul de înmatriculare suspendat, I.T.P-ul expirat și fără a avea o asigurare obligatorie valabilă. Totodată, acesta conducea autovehiculul fără să dețină documente justificative pentru cantitatea de scândură transportată. În acest context, agentul de poliție i-a solicitat șoferului suma de 1.000 lei pentru a nu lua măsurile legale ce se impuneau în cauză, amenințându-l cu închisoarea, confiscarea autoturismului și a materialului lemnos transportat, respectiv cu aplicarea unei sancțiuni contravenționale într-un cuantum ridicat.

 În cauză, cercetările au fost inițiate ca urmare a unui denunț depus la Direcția Generală Anticorupție (D.G.A) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Harghita, iar lucrătorii acestui serviciu au efectuat în continuare activități de urmărire penală, în baza ordonanțelor de delegare emise de procurorul de caz, pentru alcătuirea materialului probator.

     

  • DIRECȚIA GENERALĂ ANTICORUPȚIE  SERVICIUL JUDEȚEAN ANTICORUPȚIE HARGHITA, BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICELasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.