Harghitenii au dat o palmă clasei politice locale

0

Articol disponibil în: Magyar Română

img00157Ar fi multe de comentat în legătură cu alegerile locale și cu blaturile făcute între partide pentru a obține câteva voturi amărâte, dar ce este clar, și nu poate contesta nimeni, este faptul că, în marea lor majoritate, harghitenii s-au săturat de politicienii care-i reprezintă, de partidele care guvernează județul, de incompetența și minciunile lor.
La Miercurea Ciuc a ieșit primar Ráduly Róbert-Kálmán fiind votat de aproximativ 7.600 oameni dintre cei 39.000 locuitori ai orașului. Asta înseamnă că noul primar nu reprezintă real nici măcar un sfert dintre cetățenii din Miercurea Ciuc.
La Odorheiul Secuiesc, Gálfi Árpád a ieșit primar cu 5.500 voturi la o populație de 34.000 locuitori.
La Gheorgheni, Nagy Zoltán a luat 4.600 voturi la o populație de 18.000 persoane.
La Toplița, Stelu Platon a ieșit primar cu doar 2.800 obținute de al cei 14.000 locuitori.
Oricum ar vrea partidele de pe scena politică din Harghita să sucească cifrele, este clar că au ajuns să nu mai fie reprezentative. După 26 de ani de spus povești electoratului și după 26 de ani de scandaluri interetnice fabricate de tot felul de politicieni incompetenți români sau maghiari, iată că populația din Harghita s-a întors cu spatele la clasa politică.
Dacă e sa ne uităm la Miercurea Ciuc și să fim sinceri până la capăt, prezența de 34% la vot a fost de fapt o prezență de maxim 5%, restul de aproximativ 30 de procente reprezentând votanții care au fost aduși la vot de activiștii din partidele politice și de simpatizanții acestora.
Da domnilor politicieni din Miercurea Ciuc … nu căscați ochii așa de mari citind aceste rânduri. Nu mai reprezentați pe nimeni și nimic. Maxim 5% din votanți au venit să voteze fără să fie scoși din case de organizațiile partidelor.
Întâmplarea face să administrez încă doua publicații din județe învecinate, Neamț și Bacău, și prin comparație, privind cu ce se lăudau primarii din aceste județe și cu ce încearcă cei din Harghita să păcălească electoratul, îmi vine să râd. Ca exemplu, cel care a ieșit primar la Roman, un oraș cu o populație cam cât Miercurea Ciuc, se lăuda că în ultimul mandat s-au creat vreo 5.000 locuri de muncă, a făcut o microhidrocentrală, un ștrand și multe alte lucruri… și vorbim de un primar fost PDL-ist care este catalogat ca fiind unul cu multe probleme. Pai… în Harghita, nici zece politicieni buni nu au făcut la un loc cât unul rău din județul învecinat.
Dacă politicienii din Harghita nu pun serios mâna pe treabă și nu lasă la o parte scandalurile și să se apuce de adus investitori, proiecte și de creat locuri de muncă, prevedem surprize urâte pentru ei la alegerile parlamentare.

Iosub Robert

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy