Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hodor Istvan a recunoscut că a avut conversații cu șeful său de la HVIM pentru a realiza un dispozitiv exploziv și a-l detona de Ziua Națională

Hodor Istvan, unul dintre complicii lui Beke Istvan, liderul HVIM a recunoscut că discuțiile care se găsesc în referatul procurorilor au avut suspecti-terorismloc și că a avut conversații cu șeful său de la HVIM pentru a realiza un dispozitiv exploziv și a-l detona de Ziua Națională. Singura apărare pe care o are Hodor Istvan împotriva probelor procurorilor este aceea că a declarat că deși discuțiile și planificările au avut loc ele au fost doar în glumă.
„Voiam doar să ne convingem că suntem interceptați. Acum cel puțin avem această confirmare” s-a scuzat și Szőcs Zoltán un alt membru marcant HVIM și suspect în același dosar.
În interceptări, Beke Istvan a afirmat că poate accesa camera video amplasată în exteriorul magazinului său situat în centrul localității Târgu Secuiesc și că va putea urmări marșul de ziua națională a României și detona dispozitivul exploziv improvizat de la distanță,”chiar dacă va fi plecat din localitate cu familia”.
Interesant este că deși băieții spun că erau doar glume, în referatul procurorilor apare că la percheziția efectuată la Beke Istvan Attila a fost identificat și ridicat un dispozitiv electronic de inițiere și temporizare a impulsurilor electrice de 12 V. Oare astfel de dispozitive folosite pentru a detona un material explozibil erau folosite la gătit? Câți dintre cei care citesc acest articol au acasă un detonator cu alimentare de 12 V ?
Totuși, în referatul procurorilor apar și elemente care dau de înțeles că teroriștii incompetenți nu vroiau să omoare oameni, ci mai mult să-i sperie. Unul dintre complici a insistat că ”trebuie să facem o încercare, nu mănânci pizza cu poftă, doar o guști, vezi cum e”, termenul de ”pizza” fiind folosit cu referire la dispozitivul exploziv improvizat, H. I. afirmând că ”ar merita să facem, măcar să acumulăm experiență”.
Ce nu au înțeles extremiștii incompetenți este că și în varianta în care ar fi glumit doar, în orice țară din lumea asta consecințele sunt aceleași. Dacă te sui într-un avion și faci o glumă cu stewardesa și îi spui că ai înghițit o bombă vei fi imobilizat brutal, arestat, cursa va ateriza în primul aeroport, s-ar face investigații și verificări iar glumețul prost ar plăti paguba produsă de zeci sau sute de mii de euro. În SUA, o astfel de glumă te bagă categoric la pușcărie pentru cel puțin 6 luni iar în țările europene pentru cel puțin 3 luni. În statele comuniste, o astfel de glumă te poate costa pentru început un arest preventiv de 6 luni și mai apoi o condamnare de cel puțin 5 ani.
La toate acestea se adaugă și activitățile extremiste făcute de suspecți pentru că dacă vorbea la telefon un veterinar cu un brutar despre cum o să facă ei o bombă poate nu-i băga nimeni în seamă, dar așa…
Acesta trebuie să fie un exemplu pentru toți extremiștii incompetenți indiferent de etnie. Ei trebuie să înțeleagă că glumele sunt apanajele oamenilor inteligenți iar cine râde la urmă nu râde mai bine, ci efectiv e mai prost și nu a înteles bancul odată cu restul lumii.

Iosub Robert
2 comentarii la “Hodor Istvan a recunoscut că a avut conversații cu șeful său de la HVIM pentru a realiza un dispozitiv exploziv și a-l detona de Ziua Națională

  1. Romeo Strete

    Trebuie avut curaj si rupta odata pisica pentru totdeauna, ca sa zic asa. Legea trebuie sa biruie. Sa lasam judecatorii sa-si faca datoria. Si fiecare sa plateasca pentru faptele sale. Sa inteleaga si baietii astia, care sunt parca din alte vremuri, ca nu e de joaca deloc si ca daca vor pizza, o gasesc cel mai sigur in pizzerie, nu la puscarie.

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.