Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

1 Decembrie, 2018 – Miercurea Ciuc: Unitate, Patriotism, Bucurie!

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Manifestările dedicate sărbătoririi Centenarului Marii Uniri din municipiul Miercurea Ciuc au reunit în centrul orașului pe toți cei care au simțit simțit românește în cea mai specială zi de după anul 1918. 

La Miercurea Ciuc, românii au participat în număr mare la parada de 1 Decembrie, în ciuda frigului de afară. Sute de oameni cu steaguri tricolore în mâini au ascultat slujba Te-Deum, au asistat la depunerea de coroane la Monumentul ”Ostașului Necunoscut”, au urmărit cu interes parada militară și au îndurat gerul pentru a fi prezenți la retragerea cu torțe și la spectacolul de focuri de artificii, cu care s-au și încheiat manifestările dedicate Centenarului Marii Uniri.

Dacă ar fi să caracterizez adunarea din 1 Decembrie de la Miercurea Ciuc în Anul Centenarului, așa ar suna: Unitate – pentru că reprezentanții de azi ai Armatei, Bisericii și Statului Român au fost prezenți în amintirea celor care au înfăptuit cu 100 de ani în urmă Marea Unire; Patriotism – pentru că alături de instituții s-au aflat oamenii de rând, urmașii poporului de atunci; și Bucurie – pentru că toți, cu mic cu mare, în grad sau vârstă au trăit și retrăit (unii) sentimentul frățesc de acasă, de familie, de neam, de credință.

Remarcabil este faptul că românii arată cu fiecare ocazie că, indiferent de vitregiile care se abat asupra lor, atunci când există voință, reușesc să le învingă. Ceea ce ar trebui ca fiecare dintre noi românii să nu uităm niciodată este că din Unitate, Patriotism și Credință se naște o Bucurie nesfârșită care are puterea să dăinuie peste veacuri.
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük