Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

’1 millióan az Egyesülésért’ aláírásgyűjtő kampány

 

’1 millióan az Egyesülésért’- a Centenáriumért Szövetség aláírásgyűjtő kampányt kezdeményezett Románia Alkotmányának megváltoztatása érdekében, hogy az kifejezetten utaljon az egyesülésre a Moldvai Köztársasággal.

„Együttműködünk a Kovászna, Hargita és Maros megyei Románok Fórumával ezekben a megyékben. A fórum tagjai és a hozzá tartozó egyesületek által aláírásokat gyűjtünk. Fő cél egy olyan bekezdést beillesztése Románia alkotmányába, amelyik a román nemzet békés egyesítésére utal. Mi innen az országból nem felejtettük el, hogy valamikor egyek voltunk és egyesíteni akarjuk az országot”, nyilatkozta az Observatorul de Covasna-nak George Simion, a Szövetség elnöke.

„Grigore Vieru azt mondta, hogy a besszarábiai és a Kovászna és Hargita megyei románok szavak nélkül is megértik egymást. Ez így van! Olyan sok közös van bennünk a Pruton túliakkal, ennek a folyónak egyesíteni kellene minket, és nem szétválasztania. Beszélnünk kell a nemzeti egyesítésről, még ha a huszonnegyedik órában is. Egyszerűen egy történelmi jóvátételről van szó”, mondta pro. Florentina Teaca.

„Reméljük összegyűlnek az aláírások a December 1-jei ünnep előtt, és felhívást intézünk minden románhoz, hogy lépjen be a www.semnez.eu oldalra, töltse le a nyomtatványokat és gyűjtsön aláírásokat, gyakorlatilag legyen önkéntes a kampányban, és jöjjenek december 1-jén Gyulafehérvárra, a Románia Nemzeti Ünnepét megnyitó felvonulásra. Számunkra nagyon fontos, hogy a Kovászna és Hargita megyei románok is mellettünk álljanak az országegyesítési projektben”, mondta George Simion.

Eddig több mint 130.000 román fejezte ki egyetértését az egyesüléssel, a covasnamedia.ro szerint.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük