Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

100.000 lej helyi projektekre

 

 

A turizmus a kikapcsolódás, pihenés vagy üzlet céljából megtett utazásként definiálható, ugyanakkor a helyi természeti szépségek és értékek népszerűsítésének egyik módozata. Ennek érdekében Hargita Megye Tanácsa évente hirdet pályázatokat turisztikai tevékenységű egyesületek és alapítványok részére. Az április 19-i határidőig 23 pályázat érkezett, amelyből ötöt utasítottak el. A pályázatoknak 15 pontot kellett összesíteniük. 18 pályázatot bíráltak el kedvezően, amelyek turisztikai programcsomagok összeállítását, teljesítménytúrák és a természet megismerése céljából táborok szervezését, turistautak létrehozását és felújítását, ásványvízforrások és fürdők környékének rendezését tervezik Ditróban, Borszéken, Korondon, Parajdon, Csíkrákoson, Szépvízen, Csicsóban, Kozmáson, Kápolnásfaluban, illetve a Madarasi Hargitán. A pályázatok összértéke 100 ezer lej.

Bíró Barna Botond, a megyei tanács programokért felelős alelnöke az eredmény kapcsán kifejtette, úgy véli, a három székelyföldi megye közös turisztikai stratégiájának kialakítására van szükség, amely egységes képet nyújthat a térségről. Ugyanakkor azt is elmondta, hogy a turisztikai egységeknek fontos szerepe van a közös irányvonalakat, célokat meghatározásában. Hargita Megye Tanácsa is többféle tevékenységet tud támogatni, hatékonyabban tud dolgozni, ha megmutatkoznak az igények, hol milyen fejlesztésekre van szükség.

A megyei tanács turisztikai pályázatáról bővebb információ a http://palyazatok.hargitamegye.ro/ro linken találhatók. Hargita megyei turisztikai kínálat és programok a következő linkeken: http://adiharghita.ro/, http://www.visitinharghita.ro/ .
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük