Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

100 hektár legelő kapott lángra

Maroshévíz közelében megközelítőleg 100 hektár legelő kapott lángra vasárnap este. 30 személy igyekezett eloltani a tüzet seprűkkel és lapátokkal, a tűzoltóautók hozzáférését a járhatatlan út akadályozta.

Alina Ciubotariu, az ISU Hargita szóvivője szerint: „100 hektár területet ért el a tűz, amelyből 90 hektár száraz növényzet és 10 hektár természetes erdősödésből származó csemetés. A maroshévízi tűzoltók két csapata, kilenc maroshévízi önkéntes tűzoltó és az erdészet hét munkatársa vesz részt a tűz oltásában. Szerencsére jelenleg a tüzet ellenőrzés alatt tartják, és nem áll fenn a környező erdőre való átterjedésének veszélye. A tűzoltóautók a járhatatlan út miatt nem tudják megközelíteni a kérdéses területet, ezért elsődleges felszereléssel, seprűkkel, lapátokkal történik a tűz oltása”.

A tűz okának kiderítése a tűz oltását követően kezdődhet el, eddigi információk szerint egy személy égetéssel akarta megtisztítani a földterületét ám a tűz ellenőrizhetetlenné vált és továbbterjedt.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.