Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

113 személy szorult orvosi ellátásra a csíksomlyói búcsún

Összesen 113 személy szorult orvosi ellátásra a szombati csíksomlyói búcsún, az esetek többségében a meleg okozott problémákat, közli az Agerpres.

A Hargita megyei mentőszolgálat négy elsősegélynyújtó pontjánál 107 személyt láttak el – nyilatkozta a mentőszolgálatot vezető Péter Szilárd.

A 107 páciens közül 11-et kórházba szállítottak további kivizsgálásra, illetve kezelésre.

Kilencen személy valamilyen sérülést, boka- vagy térdrándulást, illetve végtagtörést szenvedett, egy személynek ismételt epilepsziás rohama volt, egy pedig szívinfarktust szenvedett, őt a marosvásárhelyi kórházba szállították.

25 személy elájult, 21-en pedig magas vérnyomás miatt szorultak ellátásra, többen pánikrohamot vagy napszúrást szenvedtek, és kullancscsípéses eseteket is jegyeztek. A rohammentő-szolgálat helyszínen levő munkatársai hat személyt láttak el.

„Tudtuk, hogy jó idő lesz, esőmentes, és számítottunk az ájulásos és magas vérnyomás okozta esetekre”, mondta dr. Péter Szilárd.

Több mint 120.000-en vettek részt a Közép és Kelet- Európa legnagyobb búcsújaként számon tartott, 450 éves hagyománnyal rendelkező csíksomlyói pünkösdi búcsún.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.