Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

119 – ezen az egységes országos telefonszámon lehet jelenteni a gyermekbántalmazást

A Speciális Távközlési Szolgálat üzembe helyezte a 119-es egységes segélyhívó számot a gyermekbántalmazási esetek bejelentésére.

Az országos gyermektámogatási programban biztosított tevékenységek megvalósításában STS szakemberek vettek részt, akik elvégezték az operatív hívásfolyamok elemzését, kialakították a műszaki megoldást és biztosították a szükséges kommunikációs eszközöket.

Január 5-től a gyermekeket érintő különféle helyzeteket jelző hívásokat a nap 24 órájában fogadják a szociális tanácsadásra és gyermekvédelemre szakosodott tanácsadók. A 119-es segélyhívószámon bejelentett helyzetek esetén, amelyekhez a rendőrség vagy az egészségügyi szolgálat azonnali beavatkozása szükséges, a szociális és gyermekvédelmi osztályok kezelői értesítik a 112-es Ügyeletet.

Ugyanakkor e program szerint, amikor gyermekek tűnnek el, a rendőrség használhatja a RO-ALERT Figyelmeztető Rendszert, amelyet technikailag az STS kezel.

Az STS az Országos Hírközlési Hatósággal (ANCOM) és a nyilvános mobiltelefon-szolgáltatókkal közösen lépéseket tett a jogszabályi keret és az ingyenes hívások biztosítása, valamint az ügyek megyeközpontok felé történő elosztását lehetővé tevő földrajzi adatok továbbításának elősegítése érdekében.

A nehéz helyzetbe került kiskorúak számára segítséget nyújtó telefonkonzolok működtetéséhez a szociális segélyszolgálatok tanácsadói STS szakembereitől kaptak technikai képzést.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.