Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

15 ellenőrizetlen égés, négy tűzeset és 23 SMURD bevetés

 

Az utóbbi évek tűzeseti statisztikája szerint növekszik azoknak a tűzeseteknek a száma, amelyeket ellenőrizetlenül hagyott tüzek okoznak, a polgárok körében ugyanis szokássá vált, hogy területeiket, kertjeiket, gyümölcsöseiket a tavasz beálltakor a száraznövény, hulladékok elégetésével takarítsák ki, anélkül, hogy felügyelnék a tüzet.

Csak az elmúlt három napban a Hargita megyei készenléti felügyelőség alegységei 15 esetben léptek közbe ellenőrizetlenül hagyott tüzek oltásához (Maroshévízen 3 eset, Gyergyótölgyesen, Csíkszeredában 5 eset, Csíkbánkfalván, Gyergyószentmiklóson, Gyergyóditróban, Székelyudvarhelyen, Fitódon, Bikafalván), amely 55 hektár száraz növényzetet érintett.

Az esetek többségében fennállt a veszély, hogy a tűz átterjed a közeli erdőre vagy a gazdaságokra. A gyors beavatkozásnak köszönhetően jelentősen csökkent ez a veszély és a kárkeletkezés.

Ugyanezen a hétvégén a tűzoltók 4 tűzesethez szálltak ki, egy esetben tömbházhoz, 3 esetben magánházhoz. A tüzeket valószínűleg az elrakodott és túlhevült, sérült illetve nem megfelelően szigetelt kémény okozta Maroshévízen, Csíkszeredában, Homoródkeményfalván, Tekerőpatakon. Szerencsére személyi sérülés nem történt.

A Hargita megyei Oltul Készenléti Felügyelőség SMURD egységei 23 esetben nyújtottak elsősegélyt és szállították a pácienseket a kórházakba, húsz felnőttnek és három gyereknek nyújtottak szakellátást.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.