Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Csupán néhány óra leforgása alatt 150 bírságot róttak ki és 13 gépjárművezetői jogosítványt vontak be a Hargita megyei rendőrök

A Hargita megyei közlekedésrendészeti szolgálat rendőrei kedden, január 24-én, 9:00- 14:00 óra között 150 büntetést szabtak ki, összesen 110.000 lej értékben a 12-es, 15-ös és 13A jelzésű országutakon, a közúti biztonság fokozása érdekében végrehajtott akció keretében.

„A tevékenység során 150 esetben szabtak ki bírságot, összesen több mint 110 000 lej értékben, ebből 126-ot a törvényes sebesség túllépése, 20-at pedig egyéb szabálysértés miatt.

13 vezetői engedélyt felfüggesztettek, ebből 7-et sebességtúllépés, 3-at szabálytalan előzés, kettőt alkoholfogyasztás, egyet gyalogosoknak történő elsőbbség meg nem adása miatt.

A rendőrség azt tanácsolta a járművezetőknek és a közlekedésben résztvevőknek, hogy tartsák be a megengedett sebességet, ne üljenek volán mögé, ha alkoholt fogyasztottak, és ne induljanak el, ha fáradtnak érzik magukat” – tájékoztat a Hargita megyei rendőrfőkapitányság sajtóirodája.

fotó: Hargita Megyei Rendőrfőkapitányság

 

Példa:

Folyó év január 24-én 14:00 óra körül a 13A jelzésű országúton, Csíkszereda- Szentegyháza irányából a megengedettnél nagyobb sebességgel haladó járművezetőt észleltek a közlekedési rendőrök. A 22 éves kápolnásfalui férfit rögzítette a radar, aki 142 km/órás sebességgel haladt egy olyan közúti szektorban, ahol 70 km/h volt a megengedett sebesség.

A rendőrök 120 napra felfüggesztették a vezetői engedélyét, emellett 2900 lej pénzbírságot is kapott.

 

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.