Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

1797 absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost repartizaţi computerizat în învăţământul liceal de stat (anul școlar 2020-2021)

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Foto cu caracter ilustrativ/Gazeta de Nord Vest

 

 

Ministerul Educaţiei și Cercetării a publicat vineri, 10 iulie,pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a. 

În unitățile de învățământ din județul Harghita au fost repartizați 1797 elevi în învățământul liceal de stat, dintre care 1017 candidați la filiera teoretică și 733 candidați la filiera tehnologică.

Au fost admiși în etape anterioare repartizării computerizate:

543 de elevi la specializări vocaţionale;

– 6 de elevi pe locurile speciale rezervate candidaţilor de etnie romă

– 14 de elevi în învățământul special.

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 13-20 iulie candidații vor depune/transmite dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși. În zilele de 22, 23 și 24 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

123 de elevi nu au fost repartizaţi, deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal. Aceştia vor intra în următoarea etapă de admitere (24 iulie – 3 august 2020), alături de absolvenții clasei a VIII-a repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen, de candidaţii care nu au participat şi de absolvenţii clasei a VIII-a care nu au susţinut Evaluarea Naţională.

Repartizarea se face conform unei proceduri stabilite de către comisia de admitere judeţeană/a municipiului Bucureşti, publicată pe site-ul inspectoratului şcolarjudeţean/al municipiului Bucureştişi comunicată unităţilor de învăţământ până la data de 24 iulie 2020.

Notă: Pe site-ul ISJ Harghita www.isjhr.eduhr.ro, la secțiunea „Relații cu presa” puteți găsi și alte statistici referitoare la admiterea în liceu din județul Harghita.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük