Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Megalakulásától számítva a Romsilva kétmilliárd facsemetét ültetett erdősítés céljából

 

1991-ben történő megalakulása óta napjainkig a Romsilva- Országos Erdészeti Hatóság kétmilliárd erdei facsemetét ültetett, és az erdőtelepítés és az országos erdészeti alap növelését célzó intézkedések folytatódnak- közli az intézmény.

Az országos köztulajdonú erdőalap kezelőjeként az erdészeti törvénykönyv értelmében a Romsilva köteles hozzájárulni az országos erdészeti program megvalósításához, az állam nevében, erdősítés céljára történő területvásárlás által.

Az Állami Birtokokat Kezelő Hatóság és a Romsilva szakembereinek becslése szerint első körben 1.900 hektár mezőgazdasági potenciál nélküli földterület erdősíthető be.

Az állami köztulajdonú erdőalap területének növelése hozzájárul a környezeti feltételek javításához, a talajerózió megelőzéséhez, a kommunikációs utak védelméhez és erőforrást biztosít a helyi közösségek számára.

Az Országos Erdészeti Igazgatóság – Romsilva 1991-es megalakulásától napjainkig körülbelül 275 ezer hektár erdészeti alapot erdősített, az erdőtelepítés során mintegy 2 milliárd erdei facsemetét ültetve.

Ugyanakkor a Romsilva 24.087 hektár lepusztult földet erdősített be, erre a célra mintegy 120.000.000 erdei facsemetét használva.
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük