2018-ban várható csillagászati jelenségek

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Havonta megfigyelhetők csillagászati jelenségek, amelyek legtöbbje azonban nem érdekli a nagyközönséget. Egy év leforgása alatt lehetőségünk nyílik különös csillagászati jelenségek megfigyelésére, ami jó alkalom arra, hogy a hétköznapi ember is felfigyeljen a kozmikus szépségekre.

Íme a 2018-as év várható csillagászati jelenségei

Teljes Holdfogyatkozás, 2018 január 31– a jelenség Ázsiából, Ausztráliából, a Csendes-óceáni térség és Észak Amerika nyugati feléből figyelhető meg. Romániából csak a Hold kilépése a Föld árnyékából lesz megfigyelhető, a holdfogyatkozás csúcspontja nappal lesz, 15:31-kor.

Részleges Napfogyatkozás, 2018 február 15– a jelenség a Csendes Óceán déli részéről, az Antarktiszról és Dél Amerika déli részéről figyelhető meg. Országunkból nem lesz látható.

Részleges Napfogyatkozás, 2018 július 13– a jelenség a Csendes Óceán és Ausztrália déli részéről figyelhető meg, hazánkból nem látható.

Teljes Holdfogyatkozás, 208 július 27– a 2018-as év legjelentősebb csillagászati jelensége. Dél Amerikából, Európából, Afrikából, Ázsiából és Ausztráliából látható, a jelenség teljes időtartama 1 óra és 42 perc. Románia egész területéről megfigyelhető lesz július 27-én estétől. A holdfogyatkozás csúcspontja 23:22-kor következik be.

Részleges Napfogyatkozás, 2018 augusztus 11– Európa északi részéből, a Jeges tenger térségéből, Grönlandról, Közép- és Észak Ázsiából figyelhető meg. Országunkból nem látható a jelenség.

További részletek az AstroBarlad oldalon.

Forrás: ZPN

 

 

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy