Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

2019-ben remek alkalmak adódnak megyénk bemutatására mind országos, mind nemzetközi szinten

 

Ebben az évben több alkalmunk is lesz bemutatni Hargita megyét, úgy országos, mint nemzetközi szinten, ezért fontos milyen benyomással távoznak megyénk látogatói, foglalkoztatja a megyei tanácsot.

Ezeket a kérdéseket az intézmény február 28-án tartott rendes ülésén vitatták meg, a napirenden szereplő utak rehabilitációjával és a nemzetközi kapcsolatok témájával együtt.

A régió a június 1-ján esedékes pápalátogatás történelmi eseményére készül. A Hargita megyei közösség számára ez az esemény nagy jelentőséggel bír, ahogy Borboly Csaba, a Hargita Megyei Tanács elnöke többször is elmondta, hogy a rendezvények megszervezése a legnagyobb kaláka a régióban. Bodó Márta és Oláh Zoltán, a pápa csíksomlyói látogatását szervező csapat sajtófelelősei jelen voltak az ülésen és közvetítették Jakubinyi György érsek köszönetét az esemény jó szervezéséért tett lépésekért.

A testület megszavazta a 127-es jelzésű megyei út beavatkozási munkálatainak engedélyét (DALI). A Gyergyóditró és Gyergyótölgyes közötti, közel 22 kilométeres szakasz felújítását, a tervek szerint, négy szakaszban írják ki közbeszerzésre. Borboly Csaba elmondta, fontos a két térség összekötése, és hogy Hágótő lakói jó úton jussanak el Gyergyótölgyesre. A megyei tanács elnöke ugyanakkor kiemelte, a teljes út felújítása 50 millió lejes beruházás, és szükség van a községvezetés segítségére is, hogy tudjanak kormánytámogatást lehívni a munkálatokra. Mint említette, az Országos Helyi Fejlesztési Programban (PNDL) korábban elutasították a pályázást. A beruházásról még több információ a beruhazasok.hargitamegye.ro oldalon olvasható.

A hét végén, március 1- jén és 2-án megrendezésre kerül a Farsangtemetés ünnepe, amelynek idén Csíkszentdomokos ad otthont, fontos személyiségek és nem kevesebb, mint 30 újságíró részvételével. A vendégek fogadásába bevonják a megyei tanácsosokat is, hogy a vendégek minél jobban érezzék magukat és örömmel térjenek vissza. Borboly Csaba megemlítette, hogy a megyei tanács által szervezett nemzetközi tevékenységekbe bevonják a megyei tanácsosokat is, erre nézve munkacsoportok is alakulnak.

Egyed Árpád megyetitkár nyugdíjba vonulása alkalmából elismerését fejezte ki a jó együttműködésért, és közölte, hogy ezentúl a tudományos munkának szenteli idejét. A megye főtitkári tisztségét Vágássy Alpár vette át.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.